Len máloktorá príloha je taká jednoduchá a dokonalá ako zemiaky vyprážané na panvici – tajomstvo spočíva vo varení zemiakov v šupke pred vyprážaním do zlatista.
Ingrediencie
- 6 stredne veľkých zemiakov (približne 700 g)
- 2 lyžice repkového oleja
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžičky nasekaného rozmarínu
- štedrá posýpka mletej morskej soli
Postup
- Celé neošúpané zemiaky vložte do hrnca s vodou.
- Priveďte do varu a varte 15 minút.
- Sceďte a nechajte vychladnúť.
- Môžete to urobiť aj niekoľko hodín vopred.
- Keď sú zemiaky pripravené na podávanie, zbavte ich šupky a nakrájajte ich na hrubé plátky.
- Na veľmi veľkej panvici s nepriľnavým povrchom zohrejte oleje.
- Ak je dostatok miesta, pridajte zemiaky v jednej vrstve a smažte ich 10-15 minút, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
- Posypte rozmarínom a mletou soľou a podávajte.