Recept na zemiaky s morskou soľou a rozmarínom

Vegánske recepty

Len máloktorá príloha je taká jednoduchá a dokonalá ako zemiaky vyprážané na panvici – tajomstvo spočíva vo varení zemiakov v šupke pred vyprážaním do zlatista.

Ingrediencie

  • 6 stredne veľkých zemiakov (približne 700 g)
  • 2 lyžice repkového oleja
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky nasekaného rozmarínu
  • štedrá posýpka mletej morskej soli

Postup

  1. Celé neošúpané zemiaky vložte do hrnca s vodou.
  2. Priveďte do varu a varte 15 minút.
  3. Sceďte a nechajte vychladnúť.
  4. Môžete to urobiť aj niekoľko hodín vopred.
  5. Keď sú zemiaky pripravené na podávanie, zbavte ich šupky a nakrájajte ich na hrubé plátky.
  6. Na veľmi veľkej panvici s nepriľnavým povrchom zohrejte oleje.
  7. Ak je dostatok miesta, pridajte zemiaky v jednej vrstve a smažte ich 10-15 minút, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
  8. Posypte rozmarínom a mletou soľou a podávajte.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang