Recept na zeleninovo-kapustovú polievku

MagazínPolievky

Zeleninová kapustová polievka s paradajkami a bielou fazuľou, ktorá dodá polievke šťavu, je úžasne sýta a zároveň svieža.

Ingrediencie

  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 3 stredne veľké mrkvy
  • 3 stonky zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malá hlávka zelenej kapusty
  • 1 plechovka bielej fazule
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky sušeného talianskeho korenia
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • nakrájané paradajky
  • 6 šálok zeleninového vývaru
  • 1/4 šálky čerstvých petržlenových listov (nepovinné)

Postup

  1. Pripravte si nasledujúce suroviny a všetky ich dajte do jednej veľkej misy: nakrájajte 1 stredne veľkú cibuľu na kocky, ošúpte a nakrájajte 3 stredne veľké mrkvy, nakrájajte 3 stredne veľké stonky zeleru a pretlačte 2 strúčiky cesnaku. Listy kapusty nakrájajte na polcentimetrové kúsky a vložte do samostatnej misy. Sceďte a opláchnite 1 plechovku bielej fazule.
  2. Aromatické prísady nechajte zmäknúť. Na strednom ohni zohrejte 2 lyžice olivového oleja v hrnci s ťažkým dnom, kým sa nezačne trblietať. Pridajte cibuľu, mrkvu, zeler, cesnak, 2 lyžičky sušeného talianskeho korenia, 1 a 1/2 lyžičky soli a 1/4 lyžičky čierneho korenia. Za občasného miešania varte 6 až 8 minút, kým nezmäkne.
  3. Vmiešajte kapustu, bielu fazuľu, paradajky a ich šťavu a 6 šálok vývaru. Priveďte do varu.
    Varte 20 minút. Znížte teplotu na minimum a varte odkryté, kým kapusta nezmäkne, približne 20 minút.
  4. Medzitým nahrubo nasekáme 1/4 šálky čerstvých petržlenových listov, ak je to potrebné. Pred podávaním posypte polievku petržlenovou vňaťou.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang