Pripravte si toto farebné vegetariánske karí za menej ako 20 minút pomocou mikrovlnnej rúry. Podávame s basmati ryžou alebo naanom.
Ingrediencie
- 1 lyžica kokosového oleja
- ½ cibule, nakrájanej nadrobno
- 1 lyžička zázvorovej pasty
- 1 lyžička cesnakovej pasty
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- ½ lyžičky kurkumovej pasty alebo 1 lyžička mletej kurkumy
- 2 lyžičky garam masala
- ½ lyžičky rasce
- ½ lyžičky mletého koriandra
- 400 g konzervy nakrájaných paradajok
- 50 g listov baby špenátu, umyté
- 400 g scedeného cíceru z konzervy
- 100 ml kokosového mlieka
- 1 lyžica jemne nasekaného koriandra plus 1 lyžica nasekaných listov koriandra na ozdobu
- 1 lyžička limetkovej šťavy
- ryža basmati alebo naan na servírovanie
Postup
- Vložte kokosový olej v miske do mikrovlnky a zohrievajte 30 sekúnd alebo kým sa neroztopí. Pridajte nakrájanú cibuľu, dobre premiešajte a varte ďalšiu 1 minútu.
- K uvarenej cibuli pridáme zázvor, cesnak, paradajkový pretlak, kurkumu, korenie a poriadnu štipku soli. Dobre premiešajte a varte 1 minútu, aby sa korenie zohrialo – po otvorení mikrovlnky ho budete cítiť.
- Pridajte paradajky, špenátové listy, cícer, kokosové mlieko a nasekaný koriander a dobre premiešajte. Varte 2 minúty, potom znova premiešajte a potom ďalšie 2 minúty. Karí by malo mierne bublať. Ak nie, dajte mu ešte minútu.
- Pridajte limetkovú šťavu a ihneď podávajte s basmati ryžou alebo chlebom naan a posypané lístkami koriandra.