Zeleninové kari garam masala z mikrovlnnej rúry – recept

Hlavné jedlá

Pripravte si toto farebné vegetariánske karí za menej ako 20 minút pomocou mikrovlnnej rúry. Podávame s basmati ryžou alebo naanom.

Ingrediencie

  • 1 lyžica kokosového oleja
  • ½ cibule, nakrájanej nadrobno
  • 1 lyžička zázvorovej pasty
  • 1 lyžička cesnakovej pasty
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • ½ lyžičky kurkumovej pasty alebo 1 lyžička mletej kurkumy
  • 2 lyžičky garam masala
  • ½ lyžičky rasce
  • ½ lyžičky mletého koriandra
  • 400 g konzervy nakrájaných paradajok
  • 50 g listov baby špenátu, umyté
  • 400 g scedeného cíceru z konzervy
  • 100 ml kokosového mlieka
  • 1 lyžica jemne nasekaného koriandra plus 1 lyžica nasekaných listov koriandra na ozdobu
  • 1 lyžička limetkovej šťavy
  • ryža basmati alebo naan na servírovanie

Postup

  1. Vložte kokosový olej v miske do mikrovlnky a zohrievajte 30 sekúnd alebo kým sa neroztopí. Pridajte nakrájanú cibuľu, dobre premiešajte a varte ďalšiu 1 minútu.
  2. K uvarenej cibuli pridáme zázvor, cesnak, paradajkový pretlak, kurkumu, korenie a poriadnu štipku soli. Dobre premiešajte a varte 1 minútu, aby sa korenie zohrialo – po otvorení mikrovlnky ho budete cítiť.
  3. Pridajte paradajky, špenátové listy, cícer, kokosové mlieko a nasekaný koriander a dobre premiešajte. Varte 2 minúty, potom znova premiešajte a potom ďalšie 2 minúty. Karí by malo mierne bublať. Ak nie, dajte mu ešte minútu.
  4. Pridajte limetkovú šťavu a ihneď podávajte s basmati ryžou alebo chlebom naan a posypané lístkami koriandra.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang