Recept na zeleninovú šošovicu tahini

Bezlepkové veganskéHlavné jedláŠalátyVegánske recepty

Rýchle, jednoduché a plné zdravej zeleniny. Také je toto skvelé jedlo uprostred týždňa pre vegánov a vegetariánov.

Ingrediencie

  • 50 g tahini
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 červená cibuľa nakrájaná na tenké plátky
  • 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
  • 1 žltá paprika nakrájaná na tenké plátky
  • 200 g zelenej fazuľky, očistenej a rozpolenej
  • 1 cuketa nakrájaná na polmesiačiky
  • 100 g strúhanej kapusty
  • 250 g balenia predvarenej šošovice puy

Postup

  1. V nádobe zmiešajte tahini s kôrou a šťavou z citróna a 50 ml studenej vody, aby vznikol riedky dresing. Podľa chuti dochuťte a odložte bokom.
  2. Vo woku alebo na veľkej panvici rozohrejte olej na stredne silnom ohni. Pridajte červenú cibuľu spolu so štipkou soli a 2 minúty smažte, kým nezmäkne a nezačne sa sfarbovať. Pridajte cesnak, korenie, zelené fazuľky a cuketu a za častého miešania smažte 5 minút.
  3. Pridajte kapustu, šošovicu a tahini dresing. Panvicu nechajte niekoľko minút na ohni a miešajte, kým kapusta nezvädne a nie je celá zaliata krémovou zálievkou.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang