Najlepší recept na zázvorové rezance Ramen

Vegánske receptyZdravíŽivotný štýl

Rezance sú len doplnkom pre túto pikantnú, zázvorovú a jednoduchú omáčku na večer. Zdvojnásobte dávku a vždy budete mať spôsob, ako oživiť jednoduché grilované alebo na panvici pečené kotlety, restovanú zeleninu alebo iné misy.

Ingrediencie

  • 1 kúsok zázvoru, olúpaný, jemne nasekaný
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 veľký zväzok šalotky, veľmi tenko nakrájaný, rozdelený
  • ½ šálka hroznového alebo iného neutrálneho oleja
  • 2 lyžice sójovej omáčky s nízkym obsahom sodíka
  • 1 lyžica ryžového octu bez korenia
  • 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička opečeného sezamového oleja
  • ½ lyžičky cukru
  • kuchynská soľ
  • 4 balenia vlnitých rezancov ramen, najlepšie čerstvých
  • opražené sezamové semienka a čili olej (na podávanie)

Postup

  1. Zázvor, cesnak a dve tretiny šalotky premiešajte vo veľkej miske.
  2. V malej panvici zohrejte hroznový olej na vysokej teplote, kým sa olej nezačne lesknúť a rozpáli sa, ale nebude sa z neho dymiť, približne 2 minúty. Horúci olej nalejte na zmes šalotky. Šalotky začnú prskať, zmenia farbu na jasne zelenú a takmer okamžite zvädnú. Pred vmiešaním zvyšných cibuliek nechajte 5 minút odstáť.
  3. Vmiešajte sójovú omáčku, ocot, korenie, sezamový olej a cukor; dochuťte soľou. Nechajte 15 minút odstáť, aby sa chute spojili. Ochutnajte a upravte korenie.
  4. Medzitým uvarte rezance podľa pokynov na obale. Sceďte ich a v miske ich premiešajte s ľubovoľným množstvom alebo množstvom šalátovej omáčky.
  5. Rezance rozdeľte do misiek. Navrch posypte sezamovými semienkami a podávajte s chilli olejom vedľa.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang