Naučte sa pripraviť cuketové rezance rôznych tvarov. Sú zdravé, jednoduché, zábavné a predstavujú najlepší spôsob, ako pridať zeleninu do cestovinového šalátu, lasagní a ďalších jedál.
Ingrediencie
- 3 stredne veľké cukety
Návrhy na servírovanie:
- s citrónom, olivovým olejom, morskou soľou a parmezánom
- s omáčkou marinara
- s pestom
- s pečenými paradajkami
- s grilovanou alebo pečenou zeleninou
Postup
- Vyberte si typ rezancov, ktoré chcete pripraviť, a postupujte podľa nižšie uvedených pokynov.
- Cuketové rezance podávajte surové s teplou omáčkou (teplo omáčky rezance jemne uvarí bez toho, aby boli kašovité).
- Alebo rozohrejte panvicu na strednom ohni, potrite ju olivovým olejom, pridajte rezance a ohrievajte 1 minútu.
- Vyberte a podávajte s požadovanými omáčkami a prílohami.
Pre kučeravé „špagety“ použite špiralizér:
- Špiralizér pripevnite na pracovnú dosku.
- Odrežte špičku cukety a upevnite ju medzi čepeľ a zuby špiralizéra.
- Otáčaním rukoväte vytvorte rezance.
Na rovné rezance „angel hair“ použite škrabku na julienne:
- Jednoducho držte cuketu jednou rukou a škrabkou julienne ťahajte po cukete, aby ste vytvorili prúžky.
Na rezance „fettucine“ použite mandolínu a nôž:
- Nakrájajte tenké plátky cukety pomocou mandolíny a potom ich nakrájajte na pásiky veľkosti fettucine.
Na rezance „pappardelle“ použite bežnú škrabku na zeleninu:
- Pomocou škrabky jednoducho ošúpte tenké pásiky cukety.