Recept na výrobu cuketových rezancov

Vegánske recepty

Naučte sa pripraviť cuketové rezance rôznych tvarov. Sú zdravé, jednoduché, zábavné a predstavujú najlepší spôsob, ako pridať zeleninu do cestovinového šalátu, lasagní a ďalších jedál.

Ingrediencie

  • 3 stredne veľké cukety

Návrhy na servírovanie:

  • s citrónom, olivovým olejom, morskou soľou a parmezánom
  • s omáčkou marinara
  • s pestom
  • s pečenými paradajkami
  • s grilovanou alebo pečenou zeleninou

Postup

  1. Vyberte si typ rezancov, ktoré chcete pripraviť, a postupujte podľa nižšie uvedených pokynov.
  2. Cuketové rezance podávajte surové s teplou omáčkou (teplo omáčky rezance jemne uvarí bez toho, aby boli kašovité).
  3. Alebo rozohrejte panvicu na strednom ohni, potrite ju olivovým olejom, pridajte rezance a ohrievajte 1 minútu.
  4. Vyberte a podávajte s požadovanými omáčkami a prílohami.

Pre kučeravé „špagety“ použite špiralizér:

  • Špiralizér pripevnite na pracovnú dosku.
  • Odrežte špičku cukety a upevnite ju medzi čepeľ a zuby špiralizéra.
  • Otáčaním rukoväte vytvorte rezance.

Na rovné rezance „angel hair“ použite škrabku na julienne:

  • Jednoducho držte cuketu jednou rukou a škrabkou julienne ťahajte po cukete, aby ste vytvorili prúžky.

Na rezance „fettucine“ použite mandolínu a nôž:

  • Nakrájajte tenké plátky cukety pomocou mandolíny a potom ich nakrájajte na pásiky veľkosti fettucine.

Na rezance „pappardelle“ použite bežnú škrabku na zeleninu:

  • Pomocou škrabky jednoducho ošúpte tenké pásiky cukety.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang