Recept na vegánsky smotanový syr

Vegánske recepty

Nič sa nevyrovná bylinkovému smotanovému syru. Túto bezmliečnu nátierku si môžete dať na toasty alebo ju primiešať do cestovín, naša vegánska verzia sa ľahko pripravuje a nie je potrebné ju variť.

Ingrediencie

  • 250 g kešu orieškov
  • 2 lyžice potravinového droždia
  • šťava z 1 citróna
  • nasekaná pažítka (nepovinné)

Postup

  1. Kešu oriešky vložte do veľkej misky a zalejte vodou.
  2. Misku prikryte fóliou a nechajte ju namočenú cez noc alebo aspoň 4 hodiny.
  3. Potom kešu sceďte a opláchnite a pridajte ich do kuchynského robota spolu s droždím, citrónovou šťavou, 1/2 lyžičky soli a 1 lyžicou vody.
  4. Šľahajte, kým nie sú úplne hladké, približne 5 minút.
  5. Možno budete musieť prestať a stierkou oškrabať boky.
  6. Presuňte kešu syr do misky alebo taniera a vmiešajte pažítku, ak ju používate.
  7. Prikryte a vložte na 1 hodinu do chladničky, aby trochu stuhol.
  8. Syr vydrží v chladničke až 3-4 dni.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang