Nič sa nevyrovná bylinkovému smotanovému syru. Túto bezmliečnu nátierku si môžete dať na toasty alebo ju primiešať do cestovín, naša vegánska verzia sa ľahko pripravuje a nie je potrebné ju variť.
Ingrediencie
- 250 g kešu orieškov
- 2 lyžice potravinového droždia
- šťava z 1 citróna
- nasekaná pažítka (nepovinné)
Postup
- Kešu oriešky vložte do veľkej misky a zalejte vodou.
- Misku prikryte fóliou a nechajte ju namočenú cez noc alebo aspoň 4 hodiny.
- Potom kešu sceďte a opláchnite a pridajte ich do kuchynského robota spolu s droždím, citrónovou šťavou, 1/2 lyžičky soli a 1 lyžicou vody.
- Šľahajte, kým nie sú úplne hladké, približne 5 minút.
- Možno budete musieť prestať a stierkou oškrabať boky.
- Presuňte kešu syr do misky alebo taniera a vmiešajte pažítku, ak ju používate.
- Prikryte a vložte na 1 hodinu do chladničky, aby trochu stuhol.
- Syr vydrží v chladničke až 3-4 dni.