Tento vegánsky sedemvrstvový dip je skvelým občerstvením na deň alebo predjedlo na párty. Je to zdravé jedlo plné klasickej chuti taco dipu.
Suroviny
- 1 plechovka fazule alebo 1 a ¾ šálky domácej fazule
- 1 porcia guacamole
- 1 šálka na polovicu rozkrojených cherry paradajok
- ½ zväzku šalotky nakrájanej na kocky
- ½ šálky koriandra (nasekaného)
- 1 jalapeño, nakrájané na tenké plátky alebo kocky (voliteľné)
- tortilla čipsy
Kešu krém
- 1 šálka surových kešu orieškov
- ½ šálky vody
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- ½ lyžičky morskej soli
Korenená quinoa
- 1 a ½ šálky uvarenej červenej quinoy
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička čili prášku
- 1 lyžička údenej papriky
- ½ lyžičky rasce
- ½ lyžice čerstvej limetkovej šťavy
- 1 lyžička extra panenského olivového oleja
- ½ lyžičky morskej soli
- ¼ lyžičky javorového sirupu
Postup
- Pripravte kešu krém: V mixéri zmiešajte kešu oriešky, vodu, olivový olej, citrónovú šťavu a morskú soľ a rozmixujte na krémovú konzistenciu. Chladíme, kým nie je pripravený na použitie.
- Pripravte korenenú quinou: V stredne veľkej miske zmiešajte quinou, cesnak, chilli, údenú papriku, rascu, limetkovú šťavu, olivový olej, morskú soľ a javorový sirup. Chladíme, kým nie je pripravená na použitie.
- Na servírovací podnos navrstvite vyprážané fazule, guacamole, kešu krém a korenenú quinou. Navrch dajte paradajky, šalotku, koriander, viac kešu krému a jalapeños, ak používate.
- Podávajte s tortillami alebo hranolčekmi.