Recept na vegánsky ramen

MagazínPolievky

Domáci hubový vývar dodáva tomuto vegánskemu ramenu bohatú chuť umami. Je plný rezancov, zeleniny a tofu, je to pohodlie v miske.

Ingrediencie

  • 1 hubový vývar
  • 1 lyžica ryžového octu
  • 1 lyžica omáčky mirin
  • 2 lyžice bielej miso pasty
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 veľká alebo 2 stredne veľké čínske kapusty bok choy, nakrájané na tenké kolieska
  • morská soľ
  • 2 lyžice vody
  • klobúčiky z 1 kg húb shiitake, nakrájané na plátky
  • 250 g sušených rezancov ramen
  • pečené tofu
  • biela reďkovka alebo mrkva nakrájaná na kolieska
  • 1 zväzok šalotky, nakrájaný na tenké plátky
  • chilli chipsy, na servírovanie
  • tamari, na podávanie

Postup

  1. Pripravte si hubový vývar. Po scedení ho ochuťte ryžovým octom a mirinom. Naberte ¼ šálky vývaru do malej misky a pridajte miso pastu. Rozšľahajte do hladka a potom vmiešajte do vývaru. Dochuťte podľa chuti.
  2. Medzitým rozohrejte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja vo veľkej panvici s pokrievkou na strednom ohni. Pridajte bok choy v jednej vrstve a opekajte 1 až 2 minúty, alebo kým nezhnedne. Posypte soľou, pridajte vodu, premiešajte a prikryte. Varte, kým bok choy nie je mäkký, približne 1 minútu. Vyberte z panvice a odložte nabok.
  3. Vyčistite panvicu a vráťte ju na sporák. Pridajte zvyšné 2 lyžice olivového oleja a zohrievajte na strednom ohni. Pridajte huby a štipku soli. Nechajte ich 2 minúty variť bez miešania, potom ich vyklopte a za občasného miešania varte ďalších 5 minút, alebo kým nezmäknú a nezhnednú.
  4. Rezance uvarte podľa pokynov na obale. Scedíme ich a rozdelíme do štyroch misiek. Zalejte ich vývarom tak, aby boli zakryté. Na vrch dajte bok choy, pečené tofu, huby, reďkovku a šalotku.
  5. Podávajte s chilli čipsami a tamari.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang