Domáci hubový vývar dodáva tomuto vegánskemu ramenu bohatú chuť umami. Je plný rezancov, zeleniny a tofu, je to pohodlie v miske.
Ingrediencie
- 1 hubový vývar
- 1 lyžica ryžového octu
- 1 lyžica omáčky mirin
- 2 lyžice bielej miso pasty
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 veľká alebo 2 stredne veľké čínske kapusty bok choy, nakrájané na tenké kolieska
- morská soľ
- 2 lyžice vody
- klobúčiky z 1 kg húb shiitake, nakrájané na plátky
- 250 g sušených rezancov ramen
- pečené tofu
- biela reďkovka alebo mrkva nakrájaná na kolieska
- 1 zväzok šalotky, nakrájaný na tenké plátky
- chilli chipsy, na servírovanie
- tamari, na podávanie
Postup
- Pripravte si hubový vývar. Po scedení ho ochuťte ryžovým octom a mirinom. Naberte ¼ šálky vývaru do malej misky a pridajte miso pastu. Rozšľahajte do hladka a potom vmiešajte do vývaru. Dochuťte podľa chuti.
- Medzitým rozohrejte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja vo veľkej panvici s pokrievkou na strednom ohni. Pridajte bok choy v jednej vrstve a opekajte 1 až 2 minúty, alebo kým nezhnedne. Posypte soľou, pridajte vodu, premiešajte a prikryte. Varte, kým bok choy nie je mäkký, približne 1 minútu. Vyberte z panvice a odložte nabok.
- Vyčistite panvicu a vráťte ju na sporák. Pridajte zvyšné 2 lyžice olivového oleja a zohrievajte na strednom ohni. Pridajte huby a štipku soli. Nechajte ich 2 minúty variť bez miešania, potom ich vyklopte a za občasného miešania varte ďalších 5 minút, alebo kým nezmäknú a nezhnednú.
- Rezance uvarte podľa pokynov na obale. Scedíme ich a rozdelíme do štyroch misiek. Zalejte ich vývarom tak, aby boli zakryté. Na vrch dajte bok choy, pečené tofu, huby, reďkovku a šalotku.
- Podávajte s chilli čipsami a tamari.