Využite svoje zrelé banány na prípravu jednoduchého vegánskeho banánového chleba – ideálnej raňajkovej pochúťky, ktorú si môžete vychutnať k rannej šálke kávy.
Ingrediencie
- 3 veľké zrelé banány
- 75 ml rastlinného alebo slnečnicového oleja plus ďalší na potretie plechu
- 100 g hnedého cukru
- 225 g hladkej múky
- 3 vrchovaté lyžičky prášku do pečiva
- 3 lyžičky škorice alebo zmesi korenia
- 50 g sušeného ovocia alebo orechov (voliteľné)
Postup
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Vidličkou roztlačte 3 veľké zrelé ošúpané banány, potom ich dobre zmiešajte so 75 g rastlinného alebo slnečnicového oleja a 100 g hnedého cukru.
- Pridajte 225 g hladkej múky, 3 vrchovaté lyžičky prášku do pečiva a 3 lyžičky škorice alebo zmesi korenia a dobre premiešajte.
- Ak používate, pridajte 50 g sušeného ovocia alebo orechov.
- Pečte vo vymastenej a vysypanej forme 20 minút.
- Ak koláč zhnedne, skontrolujte ho a prikryte fóliou.
- Pečte ďalších 20 minút, alebo kým špajľa nebude čistá.
- Pred krájaním nechajte koláč trochu vychladnúť.
- Čerstvo upečený koláč je vynikajúci, ale na druhý deň sa krásne zlepí.