Zabaľte si na piknik alebo prestierajte stôl pri rodinných stretnutiach s týmito chutnými vegánskymi klobásovými závitkami, ktoré sú vyrobené z húb, hnedej ryže miso, horčice a šalvie.
Suroviny
- 250 g gaštanových húb
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 póry (jemne nakrájané)
- 2 veľké strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 1 lyžica jemne nasekaných šalviových listov
- 1 lyžica miso z hnedej ryže
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 30 g gaštanov (veľmi jemne nasekaných)
- 70 g čerstvej bielej strúhanky
- 1 hotové lístkové cesto (vegánske)
- hladká múka na posypanie
- bezmliečne mlieko
Postup
- Huby vložte do kuchynského robota a rozmixujte ich na veľmi jemno.
- Do veľkej panvice dajte polovicu olivového oleja, pridajte pór spolu so štipkou soli a jemne smažte 15 minút alebo kým nezmäkne a nezíska zlatohnedú farbu. Pór vyškrabeme z panvice do misky a odložíme ho trochu vychladnúť.
- Na panvici rozohrejte zvyšný olej a na miernom ohni 10 minút smažte šampiňóny. Pridajte cesnak, šalviu, miso a horčicu a smažte ďalšiu minútu. Nechajte mierne vychladnúť.
- Rúru predhrejte na 200 °C. Hubovú zmes vyklopte do misy s pórom, pridajte gaštany a strúhanku. Dochuťte a potom všetko spolu premiešajte, kým nevznikne mierne tuhá zmes.
- Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske.
- Zmes húb a póru vytvarujte do tvaru klobásy v strede cesta, potom cesto obtočte okolo plnky a spojte vidličkou. Nakrájajte na desať kusov. Položte na plech vyložený papierom na pečenie a každý kúsok potrite mliekom
- Pečte 25 minút alebo do zlatohneda.
- Pred podávaním necháme trochu vychladnúť a posypeme sezamovými semienkami.