Vyšľahajte si chrumkavé pusinky a pripravte si úžasný dezert. V tomto recepte sa namiesto vajec používa vegánska aquafaba (voda z cíceru).
Ingrediencie
- 400 g plechovka cíceru
- 100 g práškového cukru
- sójová smotana a ovocie na podávanie (voliteľné)
Postup
- Rúru vyhrejte na 110 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Cícer z plechovky scedíme a necháme si ho na iný recept.
- Pomocou elektrického šľahača šľahajte vodu z cíceru, kým sa nevytvorí jemný sneh (podobne ako z bielkov).
- Po troškách pridávajte cukor a neustále šľahajte, kým nie je sneh hustý a lesklý. Tento krok je veľmi dôležitý na to, aby pusinky držali tvar, a budete ich šľahať až 10 minút – oveľa dlhšie ako pri tradičných pusinkách.
- Lyžicou rozdeľte zmes pusiniek na plech. Pečte 1 hodinu a 15 minút, kým nie sú chrumkavé.
- Nechajte vychladnúť a potom na ne navrstvite sójový krém a ovocie, ak ho používate.