Recept na vegánske pusinky

DezertyMagazín

Vyšľahajte si chrumkavé pusinky a pripravte si úžasný dezert. V tomto recepte sa namiesto vajec používa vegánska aquafaba (voda z cíceru).

Ingrediencie

  • 400 g plechovka cíceru
  • 100 g práškového cukru
  • sójová smotana a ovocie na podávanie (voliteľné)

Postup

  1. Rúru vyhrejte na 110 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Cícer z plechovky scedíme a necháme si ho na iný recept.
  2. Pomocou elektrického šľahača šľahajte vodu z cíceru, kým sa nevytvorí jemný sneh (podobne ako z bielkov).
  3. Po troškách pridávajte cukor a neustále šľahajte, kým nie je sneh hustý a lesklý. Tento krok je veľmi dôležitý na to, aby pusinky držali tvar, a budete ich šľahať až 10 minút – oveľa dlhšie ako pri tradičných pusinkách.
  4. Lyžicou rozdeľte zmes pusiniek na plech. Pečte 1 hodinu a 15 minút, kým nie sú chrumkavé.
  5. Nechajte vychladnúť a potom na ne navrstvite sójový krém a ovocie, ak ho používate.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang