Vegánske medovníky – recept

DezertyVegánske recepty

Vymeňte maslo za kokosový olej, vajcia za chia a použite vodu z cíceru do kráľovskej polevy, aby ste si pripravili tieto jednoduché, úplne vegánske vianočné perníčky.

Suroviny medovníky

  • 1 lyžica chia semienok
  • 3 lyžice vody
  • 400 g hladkej múky
  • 200 g kokosového oleja
  • 2 lyžice mletého zázvoru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 200 g tmavého cukru muscovado
  • 50 g javorového sirupu

Na polevu

  • 100 ml aquafaby (voda z plechovky cíceru)
  • 500 g práškového cukru
  • ½ lyžičky citrónovej šťavy

Postup

  1. Chia semienka dajte do malej misky a rozmiešajte s 3 lyžicami vody. Nechajte namočené 5 – 10 minút, kým sa nezačnú lepiť.
  2. Medzitým nasypte múku do veľkej misy, vmiešajte korenie a nalejte do nej kokosový olej, kým sa takmer nestratí v múke.
  3. V inej miske zmiešajte cukor, javorový sirup, zmes chia a 2 lyžice vody do hladka a potom prilejte k múke. Miešajte, kým sa suroviny dobre nespoja a potom vypracujte vláčne cesto.
  4. Cesto zabaľte do potravinovej fólie, kým nebude pripravené na použitie.
  5. Rúru predhrejte na 180 °C.
  6. Cesto rozvaľkajte na ľahko pomúčenej ploche a vykrajujte perníčky.
  7. Ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 10 až 12 minút, kým okraje nezačnú tmavnúť.
  8. Nechajte ich pár minút vychladnúť na plechu a potom ich preložte na mriežku, aby vychladli.
  9. Kým perníky chladnú, vyšľahajte aquafabu v miske elektrickým šľahačom, kým sa poriadne nespení.
  10. Pridajte 3/4 práškového cukru a šľahajte, kým nie je sneh hladký a hustý. Potom zašľahajte zvyšok práškového cukru a citrónovú šťavu.
  11. Znovu šľahajte, kým zmes nevytvorí tuhé špičky. Preložte do vrecúška na zdobenie, kým nebude pripravené na použitie. Trochu odstrihnite koniec vrecka a použite ho na vytvorenie vzorov na perníkoch.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang