Tento recept na vegánske lievance dokazuje, že na prípravu mimoriadne nadýchaných lievancov nepotrebujete vajcia, dokonca ani bežnú náhradu vajec. V tomto recepte sú tajnými prísadami prášok do pečiva a jablčný ocot, ktoré pomáhajú lievancom získať nadýchanosť.
Ocot a prášok do pečiva, aj ostatné ingrediencie v tomto recepte na vegánske lievance sú základom špajze, čo znamená, že si ich môžete ľahko pripraviť na raňajky vždy, keď na ne dostanete chuť.
Suroviny
- ¾ hrnčeka celozrnnej múky
- ½ šálky univerzálnej múky
- 1 lyžica prášku do pečiva
- ½ lyžičky škorice
- ¼ lyžičky morskej soli
- 1 šálka mandľového mlieka
- 1 a ½ lyžice avokádového oleja
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 lyžica javorového sirupu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup
- Vo veľkej miske zmiešajte celozrnnú a hladkú múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
- V stredne veľkej miske vyšľahajte mandľové mlieko, avokádový olej, ocot, javorový sirup a vanilku.
- Mokré prísady pridajte k suchým a miešajte, kým sa nespoja.
- Odstavte na 5 minút. Zmes bude bublinkovať a peniť sa. V tejto fáze nemiešajte, aby bublinky zostali väčšinou neporušené (pomôže to vašim vegánskym palacinkám vykysnúť).
- Rozpáľte nepriľnavú panvicu na stredne nízku teplotu a potrite ju olejom.
- Podľa potreby pracujte v dávkach a pomocou odmerky a nalejte cesto na panvicu.
- Znížte teplotu na nízku a na prvej strane pečte 2 až 2,5 minúty, alebo kým nie sú zlatohnedé.
- Obráťte a na druhej strane pečte 1,5 minúty, alebo kým nie sú nafúknuté a prepečené.
- Podávajte s javorovým sirupom.