Vyskúšajte tieto chrumkavé čokoládové koláčiky bez mlieka a vajec. Sú ideálne pre vegánov a ľudí, ktorí dodržiavajú bezmliečnu diétu, a chutia úplne božsky.
Ingrediencie
- 2 lyžice mletého ľanového semena
- 200 g horkej čokolády, nahrubo nasekanej
- 1/2 lyžičky kávových zrniek
- 80 g vegánskeho margarínu plus ďalší na vymastenie
- 125 g hladkej múky
- 70 g mletých mandlí
- 50 g kakaového prášku
- 1/4 lyžičky prášku do pečiva
- 250 g zlatého práškového cukru
- 1 a 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
Postup
- Rúru predhrejte na 170 °C.
- Vymastite a vyložte 20 cm štvorcovú formu papierom na pečenie.
- Zmiešajte ľanové semienka so 6 lyžicami vody a nechajte ich aspoň 5 minút odstáť.
- V hrnci rozpustite 120 g čokolády, kávu a margarín so 60 ml vody na miernom ohni.
- Nechajte mierne vychladnúť.
- Do misky dajte múku, mandle, kakao, prášok do pečiva a 1/4 lyžičky soli a premiešajte, aby ste eliminovali všetky hrudky.
- Ručným šľahačom vmiešajte cukor do rozpustenej čokoládovej zmesi a dobre vyšľahajte, kým nie je hladká a lesklá, pričom sa uistite, že sa všetok cukor dobre rozpustil.
- Primiešajte zmes ľanových semienok, vanilkový extrakt a zvyšnú čokoládu, potom zmes múky.
- Lyžicou nalejte do pripravenej formy.
- Pečieme 35-45 minút, kým špajľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá s vlhkými omrvinkami.
- Nechajte úplne vychladnúť vo forme a potom nakrájajte na štvorce.
- Skladujte vo vzduchotesnej nádobe a spotrebujte do troch dní.