Recept na vegánske koláčiky Brownies

Vegánske recepty

Vyskúšajte tieto chrumkavé čokoládové koláčiky bez mlieka a vajec. Sú ideálne pre vegánov a ľudí, ktorí dodržiavajú bezmliečnu diétu, a chutia úplne božsky.

Ingrediencie

  • 2 lyžice mletého ľanového semena
  • 200 g horkej čokolády, nahrubo nasekanej
  • 1/2 lyžičky kávových zrniek
  • 80 g vegánskeho margarínu plus ďalší na vymastenie
  • 125 g hladkej múky
  • 70 g mletých mandlí
  • 50 g kakaového prášku
  • 1/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 250 g zlatého práškového cukru
  • 1 a 1/2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Rúru predhrejte na 170 °C.
  2. Vymastite a vyložte 20 cm štvorcovú formu papierom na pečenie.
  3. Zmiešajte ľanové semienka so 6 lyžicami vody a nechajte ich aspoň 5 minút odstáť.
  4. V hrnci rozpustite 120 g čokolády, kávu a margarín so 60 ml vody na miernom ohni.
  5. Nechajte mierne vychladnúť.
  6. Do misky dajte múku, mandle, kakao, prášok do pečiva a 1/4 lyžičky soli a premiešajte, aby ste eliminovali všetky hrudky.
  7. Ručným šľahačom vmiešajte cukor do rozpustenej čokoládovej zmesi a dobre vyšľahajte, kým nie je hladká a lesklá, pričom sa uistite, že sa všetok cukor dobre rozpustil.
  8. Primiešajte zmes ľanových semienok, vanilkový extrakt a zvyšnú čokoládu, potom zmes múky.
  9. Lyžicou nalejte do pripravenej formy.
  10. Pečieme 35-45 minút, kým špajľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá s vlhkými omrvinkami.
  11. Nechajte úplne vychladnúť vo forme a potom nakrájajte na štvorce.
  12. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe a spotrebujte do troch dní.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang