Recept na vegánske koláčiky

DezertyKoláčikyVegánske recepty

Vychutnajte si vegánsku verziu koláčikov, v ktorej sa namiesto mliečnych výrobkov používa sójové mlieko a vegánska rastlinná nátierka. Podávajte s vegánskou šľahačkou a obľúbeným džemom.

Suroviny

  • 350 g hladkej múky
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 95 g vegánskej rastlinnej nátierky
  • 150 ml sójového mlieka (plus ďalšie na polevu)
  • džem na podávanie
  • vegánska alternatíva smotany (napr. crème fraîche na báze ovsa, na podávanie)

Postup

  1. V miske zmiešajte múku, soľ, prášok do pečiva a cukor. Vmiešajte vegánsku nátierku, kým nevznikne jemná strúhanka. Môžete ju tiež postupne rozmixovať v kuchynskom robote.
  2. Postupne vmiešajte do múčnej zmesi mlieko, kým nevznikne hladké cesto.
  3. Povrch zľahka poprášte múkou a cesto opatrne rozvaľkajte na hrúbku 2 cm.
  4. Preneste ho na plech vyložený papierom a vložte na 30 minút do chladničky, aby stuhlo.
  5. Vyberte cesto z chladničky a pomocou vykrajovača alebo noža vykrajujte koláčiky.
  6. Položte ich vrchnou stranou nadol na ďalší plech vyložený papierom na pečenie, pričom medzi jednotlivými koláčikmi nechajte 2 cm medzeru. Tým sa dosiahne rovnomerný povrch koláčikov.
  7. Potrite ich prebytočným mliekom a dbajte na to, aby nekvapkalo na boky (inak by nerovnomerne narástli).
  8. Vložte koláčiky na 15 minút do mrazničky.
  9. Rúru predhrejte na 220 °C.
  10. Koláčiky vyberte z mrazničky a pečte15 až 20 minút dozlatista.
  11. Podávajte s džemom a vegánskou šľahačkou.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang