Náš recept na zdravé vegánske chilli obsahuje veľa zeleniny a nechýba mu ani chuť. Podávajte ho s ryžou alebo so zemiakmi na sýtu večeru.
Ingrediencie
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 sladké zemiaky, ošúpané a nakrájané na stredne veľké kúsky
- 2 lyžičky údenej papriky
- 2 lyžičky mletej rasce
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 2 nakrájané mrkvy
- 2 nakrájané zelerové stonky
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1-2 lyžičky chilli (podľa toho, aké pikantné máte radi)
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 červená paprika nakrájaná na kúsky
- 2 x 400 g plechovky nakrájaných paradajok
- 400 g plechovky čiernej fazule, scedenej
- 400 g plechovky hnedej fazule, scedenej
- kolieska limetky, guacamole, ryža a koriander na podávanie
Postup
- Medzitým vo veľkej panvici na miernom ohni rozohrejte zvyšný olej. Pridajte cibuľu, mrkvu a zeler. Za občasného miešania varte 8-10 minút, kým nezmäkne, potom do nej rozdrvte cesnak a varte ešte 1 minútu. Pridajte zvyšné sušené korenie a paradajkový pretlak. Všetko dobre premiešajte a varte ešte 1 min.
- Pridajte červenú papriku, nakrájané paradajky a 200 ml vody. Čili priveďte do varu a potom varte 20 minút. Pridajte fazuľu a varte ďalších 10 minút, potom pridajte sladké zemiaky.
- Podľa chuti dochuťte a podávajte s limetkami, guacamole, ryžou a koriandrom. Vo vzduchotesnej nádobe v mrazničke vydrží až tri mesiace.