Z kapusty, tekvicových semienok, bazalky a cesnaku pripravte toto jednoduché kapustové pesto. Perfektne sa hodí na zdravý vegánsky pokrm, keď ho premiešate s celozrnnými špagetami.
Ingrediencie
- 150 g kapusty
- malý zväzok bazalky
- 1 malý strúčik cesnaku
- 3 lyžice tekvicových semienok
- 5 lyžíc extra panenského olivového oleja
- 3 lyžice droždia
- 1 citrón zbavený kôry a odšťavený
- 350 g celozrnných špagiet
Postup
- Priveďte hrniec s vodou do varu.
- Kapustu varte 30 sekúnd, sceďte ju a na 5 minút preložte do misy s ľadovou vodou.
- Opäť ju sceďte a osušte kuchynským papierom.
- Bazalku, cesnak, semienka, olej, droždie, citrónovú šťavu a kôru a odkvapkanú kapustu vložte do kuchynského robota.
- Rozmixujte do hladka a dochuťte.
- Ak je príliš hustá, dolejte trochu vody.
- Uvarte cestoviny podľa návodu na obale, potom ich premiešajte s pestom a podávajte.