Recept na vegánske cestoviny s kapustovým pestom

Vegánske recepty

Z kapusty, tekvicových semienok, bazalky a cesnaku pripravte toto jednoduché kapustové pesto. Perfektne sa hodí na zdravý vegánsky pokrm, keď ho premiešate s celozrnnými špagetami.

Ingrediencie

  • 150 g kapusty
  • malý zväzok bazalky
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • 3 lyžice tekvicových semienok
  • 5 lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 3 lyžice droždia
  • 1 citrón zbavený kôry a odšťavený
  • 350 g celozrnných špagiet

Postup

  1. Priveďte hrniec s vodou do varu.
  2. Kapustu varte 30 sekúnd, sceďte ju a na 5 minút preložte do misy s ľadovou vodou.
  3. Opäť ju sceďte a osušte kuchynským papierom.
  4. Bazalku, cesnak, semienka, olej, droždie, citrónovú šťavu a kôru a odkvapkanú kapustu vložte do kuchynského robota.
  5. Rozmixujte do hladka a dochuťte.
  6. Ak je príliš hustá, dolejte trochu vody.
  7. Uvarte cestoviny podľa návodu na obale, potom ich premiešajte s pestom a podávajte.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang