Táto karfiolová ryžová misa je rovnako dobrá ako tá z Chipotle, chuťovo je úplne odlišná. Vďaka rastlinným prísadám je osviežujúca a chrumkavá.
Suroviny
Na kešu krém:
- 1 šálka surových kešu orieškov
- ¾ šálky vody
- 2 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
- 2 lyžice konzervovaných jemných zelených čili papričiek
- ⅓ šálky koriandra
- 1 strúčik cesnaku
- ¼ lyžičky morskej soli
Na burrito:
- 3 kukuričné tortilly (nakrájané na pásiky)
- karfiolová ryža
- 2 póry (nakrájané na plátky)
- 2 papriky (nakrájané plátky)
- 1 strúčik cesnaku (mletý)
- ½ lyžičky sušeného oregana
- 1 šálka uvarenej čiernej fazule
- 2 zrelé mango (nakrájané na kocky)
- 1 avokádo (nakrájané na kocky)
- ½ šálky nasekaného koriandra
- plátky limetky na podávanie
- extra panenský olivový olej
- morská soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Pripravte kešu krém. V mixéri zmiešajte kešu oriešky, vodu, limetkovú šťavu, zelené čilli, koriander, cesnak a soľ. Mixujte, kým nevznikne krémová hmota.
- Pripravte misky na burrito. Rúru predhrejte na 180 °C a plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Na plech položte pásiky tortilly a premiešajte ich s kvapkou olivového oleja a štipkou soli. Pečte 10 minút alebo kým nie sú chrumkavé. Vyberte z rúry a odložte bokom.
- Na stredne veľkej panvici rozohrejte 1 lyžičku olivového oleja na strednom ohni. Orestujte pór a papriku s veľkou štipkou soli a korenia. Duste 7 až 10 minút do mäkka a potom pridajte pretlačený cesnak a oregano. Premiešajte, varte 1 minútu, potom pridajte stlačenú limetku a stiahnite z ohňa.
- Zostavte misky burrito z karfiolovej ryže, zmesi papriky, čiernej fazule, manga, avokáda a koriandra.
- Pokvapkajte kešu krémom a na vrch položte chrumkavé prúžky tortilly. Podávajte s limetkami a ďalším kešu krémom.