Tieto epické vegánske burritá kombinujú pečené sladké zemiaky, cícer a chrumkavé vlašské orechy s koriandrovou ryžou a krémovým avokádom.
Ingrediencie
- 1/2 šálky dlhozrnnej bielej ryže
- 3/4 šálky vody
- 3/4 lyžičky soli, rozdelené
- 1/4 šálky nasekaného čerstvého koriandra
- 500 g sladkých zemiakov (4 šálky nakrájané na kocky)
- 1/2 šálky nakrájanej červenej cibule (asi 1/4 veľkej cibule)
- 2 veľké jalapeňos, zbavené semienok a nakrájané na plátky
- 1 plechovka (400 g) cíceru, scedená a prepláchnutá
- 1/2 šálky nahrubo nasekaných vlašských orechov
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 1 lyžička mletého kmínu
- 1/2 lyžičky mletého chipotle korenia
- 2 šálky baby špenátu
- 6 až 7 tortíl
- 2 veľké avokáda, čerstvo nakrájané na plátky
- 1/2 veľkej limetky
- pikantná omáčka na servírovanie
Postup
- Predhrejte rúru na 200 ° C. V malom hrnci priveďte vodu do varu, pridajte ryžu a 1/4 lyžičky soli. Znova priveďte do varu, potom prikryte a znížte teplotu na minimum. Varte, kým sa voda nevsiakne a ryža nezmäkne, asi 15 minút alebo podľa návodu na obale. Odstavte z ohňa, vmiešajte koriander a udržiavajte v teple, kým sa ostatné ingrediencie neuvaria.
- Medzitým nakrájajte sladké zemiaky na centimetrové kocky a vložte ich do veľkej misy (ak chcete, môžete si batáty najskôr ošúpať). Pridajte červenú cibuľu, jalapeños, cícer, vlašské orechy, olivový olej, rascu, chipotle a zvyšnú 1/2 lyžičky soli. Dobre premiešame.
- Zmes sladkých zemiakov rovnomerne rozložte na 2 plechy a pečte 15 minút. Vložte zeleninu na každý plech a presuňte jedlo z vonkajších okrajov do stredu. Plechy otáčajte a opekajte, kým sa batáty nedajú ľahko prepichnúť nožom, asi ešte 15 minút.
- Špenát nahrubo nasekáme. Keď je zmes sladkých zemiakov opečená, posypte špenátom 1 z horúcich plechov. Vyškriabte obsah druhého navrch a premiešajte, nechajte špenát zvädnúť.
- Medzitým znížte teplotu rúry na 100 ° C. Tortilly zabaľte do alobalu a pečte, kým nebudú teplé a pružné, 10 až 20 minút.
- Na každú tortillu položte asi 1/4 šálky koriandrovej ryže, 3/4 šálky zmesi sladkých zemiakov a 1/3 nakrájaného avokáda. Na avokádo vytlačte limetku.
- Preložte boky a zrolujte ako burrito. Opakujte so zvyšnými ingredienciami. Podávame teplé s pikantnou omáčkou.
Ako skladovať burrito: Ak chcete uložiť na neskôr, avokádo vynechajte. Nechajte vychladnúť, pevne zabaľte do voskovaného papiera alebo fólie a vložte do chladničky na 3 dni.