Recept na vegánske banh mi

Magazín

Pripravte si tento dekadentný vegánsky sendvič zo zeleniny a humusu s ázijským dresingom a štipľavou omáčkou, ktorý je naplnený v bagete. Skvelý tip na sýty obed alebo večeru.

Suroviny

  • 150 g surovej zeleniny (napríklad červenej kapusty a mrkvy)
  • 3 lyžice kvalitného vegánskeho bieleho vínneho octu
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1 ks dlhá francúzska bageta
  • 100 g humusu
  • 175 g vareného tempehu (veľmi jemne nakrájaného)
  • natrhané listy koriandra
  • natrhané lístky mäty
  • štipľavá omáčka (napr. sriracha)

Postup

  1. Rozdrvenú zeleninu vložte do misy a pridajte ocot, cukor a 1 lyžičku soli. Všetko spolu premiešajte a odložte bokom, kým pripravíte zvyšok sendviča.
  2. Rúru predhrejte na 180 °C.
  3. Bagetu rozrežte na štyri časti a každú z nich vodorovne prekrojte na polovicu.
  4. Kúsky bagety vložte na 5 minút do rúry, kým sa zľahka neopečú a nezohrejú.
  5. Každý kúsok potrite vrstvou humusu, potom na štyri kúsky položte plátky tempehu a na vrch navrstvite nakladanú zeleninu.
  6. Pri podávaní posypte bylinkami a potrite omáčkou, potom pridajte ďalšie kúsky bagety a vytvorte sendviče.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang