Táto pizza s brokolicou, paradajkami, jalapeño a krémovou omáčkou z kešu je chutná a sýta. Namiesto syra alebo mliečnych výrobkov je celá zaliata krémovou slanou vrstvou kešu krému.
Suroviny
- 1 malá hlávka brokolice
- ⅓ šálky rozpoltených cherry paradajok
- jadrá z 1 klasu čerstvej kukurice
- ¼ šálky nahrubo nakrájanej červenej cibule
- ½ jalapeño (nakrájané na tenké plátky)
- 4 sušené paradajky balené v oleji
- extra panenský olivový olej na pokvapkanie a potretie
- 1 cesto na pizzu
- ½ šálky čerstvých bazalkových listov
- 2 lyžice čerstvých tymiánových listov
- štipka vločiek červenej papriky
- morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- kešu krém
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- V stredne veľkej miske zmiešajte nakrájanú brokolicu, paradajky, kukuricu, cibuľu, jalapeño a sušené paradajky. Pokvapkajte ich olivovým olejom a štipkou soli a korenia. Premiešajte a ochutnajte. Zelenina by mala byť dobre ochutená a dobre pokrytá olivovým olejom, aby bola dostatočne aromatická.
- Cesto na pizzu natiahnite na vhodný plech.
- Vonkajšie okraje cesta jemne potrite olivovým olejom a na stred cesta dajte niekoľko kopčekov kešu krému, len toľko, aby sa rozotrel do tenkej vrstvy.
- Na cesto rozložte zeleninu.
- Pečte 15 minút, alebo kým kôrka nie je zlatistá, prepečená a brokolica mäkká a upečená.
- Vyberte z rúry a výdatne pokvapkajte kešu krémom (ak je váš kešu krém príliš hustý na pokvapkanie, pridajte trochu vody).
- Posypte čerstvou bazalkou, čerstvým tymiánom a štipkou červenej papriky.