Vegánska jambalaya – recept

Hlavné jedláMagazín

Vychutnajte si lahodnú rastlinnú večeru s týmto vegánskym hrncom s ryžou a fazuľou. Je plný zeleniny, ako aj železa, vitamínu C a vlákniny.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 4 zelerové stonky, nasekané nadrobno
  • 1 žltá paprika, nasekaná
  • 2 lyžičky údenej papriky
  • ½ lyžičky chilli vločiek
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • 115 g hnedej ryže basmati
  • 400 g konzervy nakrájaných paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nastrúhané
  • 400 g maslových fazúľ, scedených a prepláchnutých
  • 2 lyžičky práškového zeleninového bujónu
  • veľká hrsť petržlenovej vňate, nasekaná

Postup

  1. Vo veľkej panvici na vysokej teplote rozohrejeme olej a za občasného miešania opekáme cibuľku, zeler a papriku 5 minút, kým nezačnú mäknúť a zafarbovať sa.
  2. Vmiešajte korenie a ryžu, potom pridajte paradajky a šálku vody. Vmiešame cesnak, fazuľu a bujón. Priveďte do varu, potom prikryte a varte 25 minút, kým ryža nezmäkne a neabsorbuje väčšinu tekutiny.
  3. Ku koncu varenia sledujte panvicu, aby sa nevyvarila – ak sa začne pokrm prichytávať, pridajte ešte trochu vody.
  4. Vmiešame petržlenovú vňať a podávame horúce.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang