Na prípravu poriadne krémovej horúcej čokolády použite ovsené mlieko. Ak ju máte radšej sladšiu, skúste ju doplniť javorovým sirupom, prípadne pridajte trochu korenia alebo vegánske marshmallows.
Ingrediencie
- 500 ml ovseného mlieka
- 100 g vegánskej horkej čokolády, jemne nasekanej, plus kúsok nastrúhanej čokolády na podávanie
- 1 malá tyčinka škorice (nepovinné)
- 2 rozdrvené kardamónové struky (nepovinné)
- 1/2 lyžice javorového sirupu (nepovinné)
- vegánske marshmallow, na podávanie
Postup
- Všetky prísady okrem marshmallows, ak ich použijete, zohrievajte v malom hrnci na miernom ohni za častého miešania, kým sa čokoláda nerozpustí.
- Ak používate celé korenie, vyberte ho a zbavte sa ho pomocou dierkovanej lyžice.
- Rozdeľte horúcu čokoládu do dvoch hrnčekov a na vrch dajte vegánske marshmallows, ak ich používate, a extra strúhanú čokoládu.