Vegánska kuchyňa je na vzostupe a tí, ktorí majú chuť na sladké, majú šťastie. Tento vegánsky tvarohovo-jablkový koláč sa určite zapáči všetkým. Tento chutný a ľahko pripraviteľný dezert sa vyrába z čerstvých jabĺk, múky, cukru, oleja a vegánskeho tvarohu zo sójového mlieka. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako pripraviť túto chutnú vegánsku pochúťku.
Vegánske koláče sú fantastickou pochúťkou pre tých, ktorí hľadajú rastlinnú alternatívu klasických koláčov bez živočíšnych produktov. Vegánske cesto sa často vyrába zo surovín, ako je rastlinný alebo kokosový olej, ktorý nahrádza maslo, vaječná náhrada a mandľové mlieko, ktoré nahrádza mliečne mlieko.
Vegánsky koláč a jeho náplň
Náplň vegánskych koláčov môže pochádzať z rôznych zdrojov, ako je výživné droždie, kešu krém a tofu. Vďaka všetkým týmto kreatívnym a chutným možnostiam sú vegánske koláče skvelým spôsobom, ako si vychutnať všetky pôžitky z chrumkavého, lepkavého a chutného koláča bez živočíšnych produktov.
Vegánsky jablkový koláč
Vegánsky jablkový koláč je chutná a zdravá pochúťka, ktorú si môže vychutnať každý. Je vyrobený zo všetkých vegánskych surovín vrátane vegánskeho masla a mlieka bez obsahu mlieka. Plnka pozostáva z varených jabĺk, korenia a odpareného trstinového cukru, ktorý koláču dodáva sladkú a aromatickú chuť.
Korpus je vyrobený z mletých ovsených vločiek, múky a rovnakého vegánskeho masla, ktoré sa použilo na prípravu náplne. To všetko dohromady vytvára lahodný dezert, ktorý je ideálny na sviatky, špeciálne príležitosti alebo na príjemný večer.
Takýto rýchly jablkový koláč si môžete doplniť kopčekom vegánskej zmrzliny, aby ste získali skutočne lahodnú pochúťku.
Vegánsky tvarohovo-jablkový koláč – recept
Tento vegánsky tvarohovo-jablkový koláč je dokonalou kombináciou sladkého ovocia a pikantného tvarohu, to všetko zabalené v chrumkavej a vločkovej kôrke. Tento vegánsky tvarohovo-jablkový koláč pripravíte len z niekoľkých základných vegánskych ingrediencií a na najbližšej večeri určite poteší každého.
Ingrediencie na vegánsky tvarohovo-jablkový koláč
- 200 g vegánskeho krehkého cesta
- 250 g vegánskeho tvarohu
- 2 jablká, olúpané, jadrovníky a nakrájané na 8 kúskov
- 30 g vegánskeho cukru
- 30 g vegánskeho masla
- 1 lyžička mletej škorice
- 2 lyžice mandľového mlieka
Postup na vegánsky tvarohovo-jablkový koláč
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Najprv na pomúčenej doske rozvaľkajte cesto na hrúbku približne 4 milimetre.
- Potom opatrne prenesieme cesto do 23 cm koláčovej misy.
- Následne do cesta voľne navrstvite jablká.
- Zalejte tvarohom a rovnomerne ho rozotrite.
- Vrch pokryte vegánskym maslom a posypte cukrom a škoricou.
- Nakoniec okraje cesta preložte cez náplň a prstami alebo vidličkou ich zvlňte, aby sa uzavreli.
- Pečte 30 minút, kým vrch nie je zlatohnedý.
- Vychutnajte si teplý alebo vychladený s kopčekom vegánskeho krému alebo zmrzliny.
Vegánsky jednoduchý tvarohový koláč – recept
Tento jednoduchý vegánsky tvarohový koláč je chutný a jednoduchý recept, ktorý maximálne využíva pikantnú chuť tvarohu. Na prípravu tohto koláča je potrebných len niekoľko jednoduchých ingrediencií. Toto je vegánska verzia klasického citrónového tvarohového koláča – skvelý recept, ktorý môžete pripraviť na akúkoľvek príležitosť.
Ingrediencie na vegánsky jednoduchý tvarohový koláč
- 250 g vegánskeho tvarohu
- 200 g vegánskeho krehkého cesta
- štipka vegánskeho cukru
- 2 lyžice mandľového mlieka
Postup na vegánsky jednoduchý tvarohový koláč
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Cesto vložte do 23 cm koláčovej misy a dno prepichnite vidličkou.
- Do misky na cesto nalejte tvaroh, kým nie je plná.
- Posypte štipkou cukru a potrite vegánskym maslom.
- Okraje cesta potrite mandľovým mliekom.
- Pečte vo vyhriatej rúre 30 minút, kým vrch nie je zlatistý.
- Pred podávaním nechajte úplne vychladnúť.
Vegánsky jablkový koláč s tvarohom – recept
Vegánsky jablkový koláč s tvarohom je dokonalou kombináciou tvarohu a sladkých jabĺk. Tento tvarohovo-jablkový koláč používa len niekoľko základných vegánskych ingrediencií a je ideálny na každú príležitosť.
Ingrediencie na vegánsky jablkový koláč s tvarohom
- 200 g vegánskeho krehkého cesta
- 2 jablká, olúpané, zbavené jadierok a nakrájané na 8 kúskov
- 150 g vegánskeho tvarohu
- 30 g vegánskeho cukru
- 30 g vegánskeho masla
- 1 lyžička mletej škorice
- 2 lyžice mandľového mlieka
Postup na vegánsky jablkový koláč s tvarohom
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Na pomúčenej doske rozvaľkajte cesto na hrúbku približne 4 milimetre.
- Opatrne preneste cesto do 23 cm koláčovej formy.
- Na cesto navrstvite polovicu plátkov jabĺk.
- Na plátky jabĺk rozotrite tvaroh.
- Na vrch navrstvite zvyšné plátky jabĺk.
- Vrch potrite vegánskym maslom a posypte cukrom a škoricou.
- Okraje cesta preložte cez náplň a prstami alebo vidličkou ich zvlňte, aby sa uzavreli.
- Pečtme 30 minút, kým vrch nie je zlatohnedý.
- Vychutnajte si teplý alebo vychladený s kopčekom vegánskeho krému alebo zmrzliny.
Vegánsky tvarohový koláč s jablkami – recept
Tento vegánsky tvarohový koláč s jablkami je vynikajúcou pochúťkou na každú príležitosť. Tento vegánsky koláč, ktorý kombinuje trpkú chuť vegánskeho tvarohu so sladkými jablkami, určite poteší každého.
Ingrediencie na vegánsky tvarohový koláč s jablkami
- 150 g vegánskeho cukru
- 100 g rozpusteného vegánskeho masla
- 200 g vegánskeho tvarohu
- 200 g vaječnej náhrady (za 3 veľké vajcia)
- 125 gramov hladkej múky
- 2 ošúpané a na kocky nakrájané jablká
- 2 lyžice mandľového mlieka
Postup na vegánsky tvarohový koláč s jablkami
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Cukor a maslo vymiešajte v miske do krémovej peny.
- Pridajte tvaroh a vajcia a šľahajte, kým sa nespoja.
- Vmiešajte múku, kým sa dobre nezmieša.
- Opatrne vmiešajte na kocky nakrájané jablká a miešajte, kým sa rovnomerne nerozložia.
- Okrúhlu tortovú formu s priemerom 22 cm vymažte vegánskym maslom.
- Nalejte do nej cesto a stierkou ho rovnomerne rozotrite.
- Pečte 20-25 minút dozlatista.
- Nechajte vychladnúť a potom vrch potrite mandľovým mliekom.
- Podávame teplé alebo studené s vegánskou šľahačkou alebo zmrzlinou.
Vegánsky hrnčekový jablkový koláč s tvarohom – recept
Tento vegánsky hrnčekový jablkový koláč s tvarohom je jednoduchá a chutná pochúťka, ktorú si môžete pripraviť v mikrovlnnej rúre za pár minút. Nepotrebujete nič len zopár surovín, mikrovlnku a hrnček. Za vyskúšanie stojí aj lahodný vegánsky hrnčekový strúhaný jablkový koláč.
Ingrediencie na vegánsky hrnčekový jablkový koláč s tvarohom
- 50 g vegánskeho krehkého cesta
- 1 jablko, olúpané, zbavené jadierok a nakrájané na 8 kúskov
- 50 g vegánskeho tvarohu
- 25 g vegánskeho cukru
- 25 g vegánskeho masla
- 1 lyžička mletej škorice
Postup na vegánsky hrnčekový jablkový koláč s tvarohom
- Cesto nakrájajte na malé kúsky a vložte do 12 cm hrnčeka.
- Do hrnčeka pridajte plátky jabĺk.
- Na vrch rozotrite tvaroh.
- Vrch polejte maslom a posypte cukrom a škoricou.
- Hrnček vložte do mikrovlnnej rúry a varte na stredný výkon 1 minútu.
- Pred podávaním nechajte 2 minúty vychladnúť.
Tento vegánsky jablkový koláč s tvarohom určite poteší aj tie najvyberavejšie chuťové poháriky. Jednoduché ingrediencie – čerstvé jablká, múka, cukor, olej a vegánsky tvaroh – sú zárukou chutnej pochúťky, ktorá sa zapáči a zachutí každému. Takže keď budete mať nabudúce chuť na sladké, vyskúšajte jeden z týchto vegánskych tvarohových jablkových koláčov.