Recept na vegánske thajské zelené karí

Hlavné jedláMagazín

Nechajte svoje deti pomáhať v kuchyni s týmto vegánskym thajským zeleným karí, ktoré je vhodné aj pre ne. S tofu a množstvom zeleniny je plné chuti.

Ingrediencie

  • 200 g baby zemiakov, rozkrojené na polovice
  • 100 g zelenej fazuľky, nakrájanej a rozpolenej
  • 1 lyžica repkového oleja
  • 1 strúčik cesnaku, nakrájaný nadrobno
  • 1 lyžica thajskej zelenej kari pasty (skontrolujte štítok, aby ste sa uistili, že je vegánska)
  • 400 g kokosového mlieka
  • 1 limetka, kôra nakrájaná na hrubé prúžky
  • 80 g hrášku cukrového, pozdĺžne rozpoleného
  • 150 g cherry paradajok, rozpolených
  • 100 g pevného tofu nakrájaného na malé kocky
  • malý zväzok koriandra, nasekaný
  • 200 g jazmínovej ryže uvarenej podľa návodu na obale

Postup

  1. Zemiaky varíme vo vriacej vode 8 minút. Pridajte zelené fazuľky a varte ďalšie 3 minúty, potom sceďte.
  2. Vo woku alebo panvici rozohrejeme olej, 1 minútu opražíme cesnak, pridáme karí pastu a varíme 1 minútu, alebo kým nezačne trochu tmavnúť a voňať. Vmiešame kokosové mlieko a privedieme k varu, pridáme limetkovú kôru a jemne necháme prebublať 5 minút, aby omáčka trochu zhustla.
  3. Pridajte zemiaky a fazuľu, následne cukrový hrášok a varte 1 minútu pred vmiešaním cherry paradajok a tofu.
  4. Prekrojte limetku na polovicu a vytlačte šťavu do panvice, potom vmiešajte koriander a podávajte s ryžou.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang