Recept na tekvicové kari s cícerom

Magazín

Vyskúšajte toto vegánske jedlo, ktoré je vhodné ako vegánsky hlavný chod aj ako príloha podávaná s koreneným pečeným mäsom alebo rybou.

Suroviny

  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • 3 lyžice thajskej žltej kari pasty (alebo vegetariánskej alternatívy)
  • 2 cibule (nakrájané nadrobno)
  • 3 veľké stonky citrónovej trávy (roztlačené chrbtom noža)
  • 6 kardamónových strukov
  • 1 lyžica horčičného semienka
  • 1 kus tekvice (asi 1 kg)
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 400 ml plechovka kokosového mlieka
  • 400 g plechovka cíceru (scedená a prepláchnutá)
  • 2 limetky
  • veľká hrsť lístkov mäty
  • chlieb naan na podávanie

Postup

  1. V hrnci rozohrejte olej a jemne na ňom 2 až 3 minúty smažte kari pastu s cibuľou, citrónovou trávou, kardamónom a horčicovým semienkom, kým sa nerozvonia.
  2. Nakrájanú tekvicu vmiešajte do hrnca a obaľte v paste, potom prilejte vývar a kokosové mlieko.
  3. Všetko priveďte do varu, pridajte cícer a varte asi 10 minút, kým tekvica nezmäkne.
  4. Do karí vytlačte šťavu z jednej limetky, druhú limetku nakrájajte na mesiačiky a podávajte spolu s karí.
  5. Tesne pred podávaním natrhajte lístky mäty, potom ich spolu s limetkami a teplým chlebom naan naservírujte k pokrmu.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang