Vyskúšajte toto vegánske jedlo, ktoré je vhodné ako vegánsky hlavný chod aj ako príloha podávaná s koreneným pečeným mäsom alebo rybou.
Suroviny
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- 3 lyžice thajskej žltej kari pasty (alebo vegetariánskej alternatívy)
- 2 cibule (nakrájané nadrobno)
- 3 veľké stonky citrónovej trávy (roztlačené chrbtom noža)
- 6 kardamónových strukov
- 1 lyžica horčičného semienka
- 1 kus tekvice (asi 1 kg)
- 250 ml zeleninového vývaru
- 400 ml plechovka kokosového mlieka
- 400 g plechovka cíceru (scedená a prepláchnutá)
- 2 limetky
- veľká hrsť lístkov mäty
- chlieb naan na podávanie
Postup
- V hrnci rozohrejte olej a jemne na ňom 2 až 3 minúty smažte kari pastu s cibuľou, citrónovou trávou, kardamónom a horčicovým semienkom, kým sa nerozvonia.
- Nakrájanú tekvicu vmiešajte do hrnca a obaľte v paste, potom prilejte vývar a kokosové mlieko.
- Všetko priveďte do varu, pridajte cícer a varte asi 10 minút, kým tekvica nezmäkne.
- Do karí vytlačte šťavu z jednej limetky, druhú limetku nakrájajte na mesiačiky a podávajte spolu s karí.
- Tesne pred podávaním natrhajte lístky mäty, potom ich spolu s limetkami a teplým chlebom naan naservírujte k pokrmu.