Recept na špenátové a cícerové kari

Bezlepkové veganskéHlavné jedláOmáčkyVegánske recepty

Nízkotučné a nízkokalorické indické vegánske jednohubky plné lahodných slnečných chutí a ostrého korenia.

Ingrediencie

  • 2 lyžice jemnej kari pasty
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 400 g plechovky cherry paradajok
  • 2 plechovky cíceru, scedené a prepláchnuté
  • 250 g baby listového špenátu
  • citrónova šťava
  • ryža basmati, na podávanie

Postup

  1. Kari pastu zohrejte vo veľkej panvici s nepriľnavým povrchom. Keď sa začne rozpadať, pridajte cibuľu a 2 minúty ju varte, aby zmäkla.
  2. Pridajte paradajky a varte 5 minút, alebo kým sa omáčka nezredukuje.
  3. Pridajte cícer a trochu korenia, potom varte ešte 1 minútu.
  4. Stiahnite z ohňa, pridajte špenát a nechajte ho v panvici zvädnúť.
  5. Dochuťte, pridajte citrónovú šťavu a podávajte s ryžou basmati.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang