Vychutnajte si túto sýtu vegetariánsku polievku s červenou šošovicou, mrkvou a pórom. Má málo kalórií aj tuku a poskytuje tri z piatich denných dávok jedla.
Ingrediencie
- 2 litre zeleninového vývaru
- 150 g červenej šošovice
- 6 mrkiev nakrájaných nadrobno
- 2 stredne veľké póry nakrájané na kolieska (asi 300 g)
- malá hrsť nasekanej petržlenovej vňate, na podávanie
Postup
- Vo veľkom hrnci zohrejte vývar a pridajte šošovicu.
- Priveďte do varu a nechajte šošovicu niekoľko minút zmäknúť.
- Pridajte mrkvu a pór a okoreňte.
- Priveďte do varu, potom znížte teplotu, prikryte a varte 45 minút až 1 hodinu, kým sa šošovica nerozvarí.
- Posypte petržlenovou vňaťou a podávajte s chlebom potretým maslom, ak máte radi.