Recept na šošovicovú polievku

Vegánske recepty

Vychutnajte si túto sýtu vegetariánsku polievku s červenou šošovicou, mrkvou a pórom. Má málo kalórií aj tuku a poskytuje tri z piatich denných dávok jedla.

Ingrediencie

  • 2 litre zeleninového vývaru
  • 150 g červenej šošovice
  • 6 mrkiev nakrájaných nadrobno
  • 2 stredne veľké póry nakrájané na kolieska (asi 300 g)
  • malá hrsť nasekanej petržlenovej vňate, na podávanie

Postup

  1. Vo veľkom hrnci zohrejte vývar a pridajte šošovicu.
  2. Priveďte do varu a nechajte šošovicu niekoľko minút zmäknúť.
  3. Pridajte mrkvu a pór a okoreňte.
  4. Priveďte do varu, potom znížte teplotu, prikryte a varte 45 minút až 1 hodinu, kým sa šošovica nerozvarí.
  5. Posypte petržlenovou vňaťou a podávajte s chlebom potretým maslom, ak máte radi.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang