Tento výdatný vegánsky šalát obsahuje 4 z 5 bielkovín denne, je bohatý na foláty, vlákninu a vitamín C a navyše má veľa zaujímavých chutí a textúr.
Ingrediencie
- 600 g sladkých zemiakov, nakrájaných na rovnomerné kúsky
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 lyžička chilli vločiek
- 400 g čiernej fazule, scedenej a prepláchnutej
- 198 g plechovky kukurice cukrovej, scedenej a opláchnutej
- 2 nakrájané avokáda
- 250 g paradajok, nakrájaných na kúsky
- 1 malá červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 1 malé balenie koriandra, nahrubo nasekaného
- šťava z 1 limetky
Postup
- Rúru predhrejte na 200°C. Na plechu vysypte sladké zemiaky na 1 lyžicu oleja s chilli vločkami, morskou soľou a korením. Pečte 30 minút, kým nezmäknú.
- Keď sú sladké zemiaky takmer hotové, zmiešajte ostatné prísady vo veľkej mise so zvyšnou 1 lyžicou oleja a dobre okoreňte.
- Všetko dobre premiešajte, ale dávajte pozor, aby ste avokádo neroztlačili.
Servírovanie: Šalát rovnomerne rozdeľte na taniere alebo ho podávajte spolu s kúskami sladkých zemiakov.