Vychutnajte si jedinečné sladkokyslé tofu pre jedného. S ananásom, červenou paprikou, cibuľou a čínskymi príchuťami. Je vegánske a zdravé.
Ingrediencie
- 1 lyžica repkového alebo rastlinného oleja
- 75 g extra pevného tofu nakrájaného na 2 cm kúsky
- ½ cibule nakrájanej na tenké kolieska
- ½ červenej papriky nakrájanej na kúsky
- 1 veľký strúčik cesnaku nakrájaný nadrobno
- 80 g čerstvých kúskov ananásu
- 1 lyžica kečupu s nízkym obsahom soli
- 1 lyžica ryžového octu
- ½ lyžice tmavej sójovej omáčky
- varená ryža basmati, na podávanie
- sezamové semienka, na podávanie
Postup
- Polovicu oleja rozohrejte na nepriľnavej panvici na strednom ohni. Pridajte tofu a za pravidelného obracania ho 5 minút smažte zo všetkých strán dozlatista. Vyberte ho na tanier pomocou štrbinovej lyžice a odložte bokom.
- Zvyšný olej rozohrejte na panvici na silnom ohni. Cibuľu, papriku a cesnak smažte 5-6 minút, alebo kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte ananás, kečup, ocot, sójovú omáčku a 50 ml vody a varte 1 min., alebo kým sa mierne nezredukuje. Vmiešajte tofu späť do panvice.
- Uvarte ryžu basmati podľa návodu na obale.