Vyrobte si vlastnú sladkú chilli omáčku na varenie. Pôvodná chilli omáčka často obsahuje aj rybiu omáčku, my sme túto verziu zachovali ako zeleninovú.
Suroviny
- 20 červených chilli papričiek (bez stopiek, zbavených jadierok)
- 1 kúsok zázvoru (olúpaný a nahrubo nasekaný)
- 5 strúčikov cesnaku (nahrubo nasekaných)
- 100 ml bieleho vína alebo jablčného octu
- 100 ml vody
- 200 g bieleho kryštálového cukru
Postup
- Všetky ingrediencie okrem cukru vyklopte do mini sekáčika alebo mixéra a rozmixujte na hustú kašu.
- Obsah vyškrabte do plytkého hrnca s cukrom a 100 ml vody a priveďte do varu.
- Varte 15 minút za občasného miešania, kým sa zo zmesi nestane sirup.
- Pozorne ju sledujte a pokračujte v dusení a miešaní ďalších 5 minút, kým sa ľahko nepotiahne na zadnej strane lyžice a pri miešaní uvidíte dno panvice.
- Nechajte vychladnúť 1-2 hodiny.
- V malej sterilizovanej nádobe vydrží až mesiac.