Saag aloo je klasická indická príloha, ktorá obsahuje zemiaky smažené v korení a špenát. Tento voňavý vegetariánsky recept pripravíte len za 25 minút.
Ingrediencie
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
- 1 lyžica nakrájaného zázvoru
- 500 g zemiakov nakrájaných na 2 cm kúsky
- 1 veľká červená paprika rozpolená, zbavená jadierok a nakrájaná nadrobno
- ½ lyžičky čiernej horčice, rasce a kurkumy
- 250 g špenátových listov
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte 2 lyžice slnečnicového oleja, pridajte 1 nadrobno nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky a 1 lyžicu nakrájaného zázvoru a smažte asi 3 minúty.
- Vmiešajte 500 g zemiakov nakrájaných na 2 cm kúsky, 1 rozpolenú, zbavenú jadierok a nadrobno nakrájanú červenú papriku, ½ lyžičky čiernej horčice, ½ lyžičky rasce, ½ lyžičky kurkumy a ½ lyžičky soli a pokračujte vo varení a miešaní ešte 5 minút.
- Pridajte trošku vody, prikryte a varte 8 – 10 minút.
- Skontrolujte, či sú zemiaky pripravené, a to tak, že ich napichnete na špičku noža. Ak sú, pridajte 250 g špenátových listov a nechajte ich zavädnúť na panvici. Odstavte z ohňa a podávajte.
Hotové zemiaky môžete podávať ako prílohu, napríklad k hovädziemu mäsu.