Na prípravu tohto ginu použite sezónnu rebarboru. Hotový gin môžete zaliať sódovou vodou, aby ste získali osviežujúci a nádherne ružový letný nápoj.
Suroviny
- 1 kg stoniek ružovej rebarbory
- 400 g kryštálového cukru
- 800 ml ginu
Postup
- Rebarboru umyte, orežte stonky a odstráňte spodok a všetky listy.
- Stonky nakrájajte na 3 cm prúžky a dajte do veľkej nádoby s cukrom. Všetko pretrepte, zakryte a nechajte cez noc odstáť. Cukor vytiahne z rebarbory šťavu.
- Po 24 hodinách pridajte gin, uzavrite a všetko pretrepte.
- Pred podávaním nechajte odstáť približne 4 týždne.
- Nápoj môžete precediť cez mušelínové sito a preliať do fľaše. Pokojne však môžete ponechať rebarboru a alkohol v nádobe a takto naberať do nápojov. Časom rebarbora a gin získajú oveľa bledšiu farbu.
- Vždy pre podávaním, musíte rebarboru s ginom pomerne rýchlo prebrať.