Vegánska polievka z čiernej fazule – recept

Jednoduché polievkyPolievkyVegánske recepty

Zelenina je hlavnou zložkou tohto výdatného a zdravého receptu na polievku, takže je ideálnou voľbou pre vegánov ale aj pre vašu rodinu a priateľov.

Suroviny

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 stredne veľké mrkvy (nakrájané)
  • 2 stonky zeleru (nakrájané na plátky)
  • 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno nakrájaná)
  • 1/4 lyžičky paradajkového pretlaku
  • 3 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 1 a 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 3 šálky zeleninového vývaru
  • 3 plechovky čiernej fazule
  • 1 šálky mrazenej kukurice
  • kúsky avokáda a lístky koriandra na podávanie

Postup

  1. V hrnci rozohrejte olej na stredne vysokej teplote. Pridajte mrkvu, zeler a cibuľu. Za občasného miešania varte 6 až 8 minút, alebo kým nezačne hnednúť.
  2. Pridajte paradajkový pretlak, cesnak, rascu a údenú papriku. Za stáleho miešania varte 1 až 2 minúty, alebo kým paradajková pasta nezhnedne.
  3. Vmiešajte 1/2 šálky vývaru a zoškrabte všetky zhnednuté kúsky z okrajov hrnca.
  4. Obsah hrnca spolu s fazuľou, kukuricou a zvyšným vývarom presuňte do pomalého hrnca. Prikryte a varte na vysokej teplote 4 hodiny alebo na nízkej teplote 6 hodín (ak nemáte pomalý hrniec, pokračujte vo varení v klasickom hrnci).
  5. Podávajte s avokádom a koriandrom.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang