Zelenina je hlavnou zložkou tohto výdatného a zdravého receptu na polievku, takže je ideálnou voľbou pre vegánov ale aj pre vašu rodinu a priateľov.
Suroviny
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 stredne veľké mrkvy (nakrájané)
- 2 stonky zeleru (nakrájané na plátky)
- 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno nakrájaná)
- 1/4 lyžičky paradajkového pretlaku
- 3 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 1 a 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1 lyžička údenej papriky
- 3 šálky zeleninového vývaru
- 3 plechovky čiernej fazule
- 1 šálky mrazenej kukurice
- kúsky avokáda a lístky koriandra na podávanie
Postup
- V hrnci rozohrejte olej na stredne vysokej teplote. Pridajte mrkvu, zeler a cibuľu. Za občasného miešania varte 6 až 8 minút, alebo kým nezačne hnednúť.
- Pridajte paradajkový pretlak, cesnak, rascu a údenú papriku. Za stáleho miešania varte 1 až 2 minúty, alebo kým paradajková pasta nezhnedne.
- Vmiešajte 1/2 šálky vývaru a zoškrabte všetky zhnednuté kúsky z okrajov hrnca.
- Obsah hrnca spolu s fazuľou, kukuricou a zvyšným vývarom presuňte do pomalého hrnca. Prikryte a varte na vysokej teplote 4 hodiny alebo na nízkej teplote 6 hodín (ak nemáte pomalý hrniec, pokračujte vo varení v klasickom hrnci).
- Podávajte s avokádom a koriandrom.