Vďaka správnej rovnováhe medzi chrumkavosťou a šťavnatosťou a ohnivej slanej omáčke sú tieto tofu kocky univerzálnou bielkovinovou prílohou, ktorú môžete zaradiť do svojho jedálnička. Skúste ich pridať k hranolčekom, ako náplň do burrito alebo ich vložte do restovanej zeleniny.
Uzavreté a uložené v chladničke vydržia päť dní. A čo je ešte lepšie, ich príprava je neuveriteľne jednoduchá.
Suroviny
- 1,5 kg extra pevného tofu (nakrájaného na hrubé plátky)
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 čili (nakrájaná na tenké plátky)
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice mirin omáčky
- 2 lyžice Sriracha
- 2 lyžice neochuteného ryžového octu
- 2 lyžičky opečeného sezamového oleja
- 1 lyžička jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru
Postup
- Plátky tofu rozložte v jednej vrstve na tanier vystlaný papierovou utierkou a prikryte ďalšími papierovými utierkami. Rukami tofu silno pritlačte, aby sa z neho vytratila prebytočná tekutina.
- Na veľkej panvici rozohrejte rastlinný olej na stredne vysokej teplote. Tofu raz otočte, kým nezhnedne, celkovo 7 – 10 minút. Preneste na tanier a nechajte vychladnúť.
- Medzitým v stredne veľkej miske vyšľahajte čili, sójovú omáčku, mirin, Srirachu, ocot, sezamový olej a zázvor.
- Rozdrvte tofu na malé kúsky, pridajte do misky a premiešajte.
- Podávajte ako prílohu alebo samostatne.