Na prípravu tejto výdatnej fazuľovej polievky, ktorá sa hodí ako ľahká večera alebo ako obed v batôžku, potrebujete minimum času.
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1 strúčik cesnaku, pretlačený
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžička jemného chilli
- ½ lyžičky mletej rasce
- 400 g plechovky nakrájaných paradajok
- 500 ml zeleninového vývaru
- 400 g plechovky fazule, scedenej a prepláchnutej
- 1 červená paprika nakrájaná na hrubšie kocky
- tortillové čipsy na podávanie
- 4 plátky limetiek, na podávanie
Postup
- V hlbokej panvici rozohrejte olej a na miernom ohni opečte nakrájanú cibuľu, kým nezmäkne. Pridajte cesnak a paradajkový pretlak a miešajte 1-2 minúty, kým sa nespoja. Prisypte korenie a varte ešte 1 min.
- Vyklopte nakrájané paradajky, plechovku do polovice naplňte vodou a nalejte do panvice. Zalejte vývarom a na miernom ohni varte 10-15 minút, nezakryté. Dochuťte a potom rozmixujte ručným mixérom do hladka. Pridajte fazuľu a červenú papriku a varte ďalších 15 minút, kým paprika nezmäkne.
- Podávajte v miskách s malou hromádkou tortillových čipsov a kolieskom limetky.