Pikantná fazuľová polievka s chilli – recept

Jednoduché polievkyPolievkyPre začiatočníkov

Na prípravu tejto výdatnej fazuľovej polievky, ktorá sa hodí ako ľahká večera alebo ako obed v batôžku, potrebujete minimum času.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička jemného chilli
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • 400 g plechovky nakrájaných paradajok
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 400 g plechovky fazule, scedenej a prepláchnutej
  • 1 červená paprika nakrájaná na hrubšie kocky
  • tortillové čipsy na podávanie
  • 4 plátky limetiek, na podávanie

Postup

  1. V hlbokej panvici rozohrejte olej a na miernom ohni opečte nakrájanú cibuľu, kým nezmäkne. Pridajte cesnak a paradajkový pretlak a miešajte 1-2 minúty, kým sa nespoja. Prisypte korenie a varte ešte 1 min.
  2. Vyklopte nakrájané paradajky, plechovku do polovice naplňte vodou a nalejte do panvice. Zalejte vývarom a na miernom ohni varte 10-15 minút, nezakryté. Dochuťte a potom rozmixujte ručným mixérom do hladka. Pridajte fazuľu a červenú papriku a varte ďalších 15 minút, kým paprika nezmäkne.
  3. Podávajte v miskách s malou hromádkou tortillových čipsov a kolieskom limetky.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang