Cícer je skvelým doplnkom do polievok, dusených jedál, šalátov, sendvičov a podobne. Nielenže je dobrým vegetariánskym zdrojom bielkovín. Pečený cícer dobre poslúži ak chcete dodať vašim jedlám chrumkavosť a orieškovú chuť.
Suroviny
- 1 a 1/2 šálky uvareného cíceru (scedeného a prepláchnutého)
- extra panenský olivový olej na pokvapkanie
- morská soľ
- paprika, kari alebo iné korenie (voliteľné)
Postup
- Rúru predhrejte na 220 °C a veľký plech vyložte papierom na pečenie.
- Cícer rozložte na kuchynskú utierku a osušte ho. Odstráňte všetky voľné šupky.
- Osušený cícer preložte na plech a premiešajte s kvapkou olivového oleja a štipkou soli.
- Cícer pečte 20 až 30 minút, alebo kým nie je zlatohnedý a chrumkavý. V závislosti od rúry, ak váš cícer nie je dostatočne chrumkavý, pokračujte, kým nebude.
- Vyberte cícer z rúry, a kým je ešte teplý, pridajte štipku obľúbeného korenia.
- Upečený cícer skladujte vo voľne zakrytej nádobe pri izbovej teplote. Najlepšie sa spotrebuje do dvoch dní.