Odhaľte chute karfiolu so salsou z červenej papriky, olív a kapár, posypanou mandľami. Zdravý a vegánsky pokrm je chutným ľahkým obedom alebo večerou.
Ingrediencie
- 1 karfiol
- ½ lyžičky údenej papriky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 pečená červená paprika
- 4 čierne olivy bez kôstok
- malá hrsť petržlenovej vňate
- 1 lyžička kapary
- ½ lyžice červeného vínneho octu
- 2 lyžice opražených mandlí vo vločkách
Postup
- Rúru predhrejte na 220 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
- Karfiol nakrájajte na dva 1 cm steaky – použite strednú časť, pretože je väčšia, a zvyšok si nechajte na inokedy.
- Steaky potrite paprikou a ½ lyžicou oleja a okoreňte.
- Položte na plech a pečte 15-20 minút, kým nie je prepečený.
- Medzitým pripravte salsu. Nakrájajte papriku, olivy, petržlenovú vňať a kapary, dajte ich do misky a zmiešajte so zvyšným olejom a octom. Podľa chuti dochuťte.
- Keď sú steaky upečené, prelejte ich salsou a posypte mandľovými vločkami.