Recept na paradajkovú bruschettu

Vegánske recepty

Pripravte si našu jednoduchú paradajkovú bruschettu ako klasický taliansky predkrm. Toto jednoduché jedlo je ideálne na letné posedenie s priateľmi. Je svieže, lahodné a plné chuti.

Ingrediencie

  • 1/2 malej červenej cibule, nadrobno nakrájanej
  • 8 stredne veľkých paradajok (približne 500 g), nahrubo nakrájaných a odkvapkaných
  • 2-3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 6-8 lístkov čerstvej bazalky, jemne nasekaných
  • 30 ml balzamikového octu
  • 60-80 ml extra panenského olivového oleja
  • 1 bochník chrumkavého chleba

Postup

  1. Vo veľkej mise zmiešajte cibuľu, paradajky, cesnak a bazalku, pričom dávajte pozor, aby ste paradajky príliš nerozmačkali alebo neporušili.
  2. Pridajte balzamikový ocot a extra panenský olivový olej.
  3. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
  4. Opäť premiešajte.
  5. Prikryte a nechajte chladiť aspoň hodinu.
  6. To umožní, aby sa chute nasiakli a spojili.
  7. Bagetu nakrájajte šikmo na 12 hrubých plátkov a zľahka ich opečte, kým nie sú z oboch strán svetlohnedé.
  8. Zmes podávajte na teplých plátkoch bagety.
  9. Ak máte radšej zmes pri izbovej teplote, vyberte ju z chladničky pol hodiny pred podávaním.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang