Táto omáčka z červenej papriky je veľmi praktická, ak ju máte uloženú v mrazničke. Recept vystačí na dve jedlá – použite ho ako základ na zapekané gnocchi alebo cestoviny.
Ingrediencie
- 4 červené papriky (alebo zmes červenej, oranžovej a žltej) nakrájané na kúsky
- 2 cibule nakrájané nahrubo
- 2 strúčiky cesnaku (so šupkou)
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 x 400 g plechovky lúpaných paradajok
- 2 lyžičky červeného vínneho octu
- 1 lyžička jemného hnedého cukru
Postup
- Rúru vyhrejeme na 190 °C. Papriky a cibuľu premiešame s cesnakom a olivovým olejom a rozložíme do pekáča.
- Pečte 40 minút, potom pridajte paradajky, červený vínny ocot a cukor a pečte ďalších 20 minút.
- Preložíme do kuchynského robota a rozmixujeme do hladka. Podľa chuti dochuťte.