Recept na omáčku z pečenej červenej papriky

MagazínOmáčky

Táto omáčka z červenej papriky je veľmi praktická, ak ju máte uloženú v mrazničke. Recept vystačí na dve jedlá – použite ho ako základ na zapekané gnocchi alebo cestoviny.

Ingrediencie

  • 4 červené papriky (alebo zmes červenej, oranžovej a žltej) nakrájané na kúsky
  • 2 cibule nakrájané nahrubo
  • 2 strúčiky cesnaku (so šupkou)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 x 400 g plechovky lúpaných paradajok
  • 2 lyžičky červeného vínneho octu
  • 1 lyžička jemného hnedého cukru

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 190 °C. Papriky a cibuľu premiešame s cesnakom a olivovým olejom a rozložíme do pekáča.
  2. Pečte 40 minút, potom pridajte paradajky, červený vínny ocot a cukor a pečte ďalších 20 minút.
  3. Preložíme do kuchynského robota a rozmixujeme do hladka. Podľa chuti dochuťte.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang