Recept na omáčku Teriyaki

DipyMagazínOmáčkyPrílohy

Táto lesklá teriyaki omáčka sa ľahko pripravuje a je ideálna na prípravu ďalších jedál. Môžete ju pridať do hranolčekov, marinád alebo aj ako omáčku na namáčanie ázijských krekrov.

Ingrediencie

  • 85 g svetlohnedého mäkkého cukru
  • 70 ml ľahkej sójovej omáčky
  • 1 veľký strúčik cesnaku, pretlačený
  • 4 cm kúsok zázvoru, olúpaný a jemne nastrúhaný
  • 1 lyžica kukuričnej múky
  • 1 lyžica ryžového octu

Na podávanie:

  • sezamové semienka (nepovinné)
  • 2 jarné cibuľky nakrájané nadrobno (nepovinné)

Postup

  1. Do malého hrnca nalejte 350 ml vody s cukrom, sójovou omáčkou, cesnakom a zázvorom. Pomaly priveďte do varu a občas premiešajte, kým sa cukor nerozpustí. Varte ešte 5 minút alebo kým sa nezačne lesknúť a mierne zhustne.
  2. Zmiešajte kukuričnú múku s 1 lyžicou vody a rýchlo prešľahajte omáčku. Prešľahajte ryžový ocot. Ak je omáčka stále príliš hustá, pridajte ešte trochu vody. Nalejte do čistej nádoby a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.
  3. Po vychladnutí vydrží v chladničke až 1 týždeň. Ak chcete, tesne pred podávaním posypte sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang