Bohatú paradajkovú omáčku na pizzu dosiahnete varením na miernom ohni, kým nezhustne a nezíska lesklú konzistenciu. Ľahko sa pripravuje a je ideálna na pizzový večer.
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa, nadrobno nakrájaná
- 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
- 2 x 400 g plechovky nakrájaných paradajok
- 3 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 bobkový list
- 2 lyžice sušeného oregana
- 2 lyžičky hnedého cukru
- 1 malý zväzok bazalky, jemne nasekaný
Postup
- V hrnci na miernom ohni zohrejte olej a pridajte cibuľu spolu s veľkou štipkou soli.
- Jemne smažte 12-15 minút alebo kým cibuľa nezmäkne a nie je priesvitná.
- Pridajte cesnak a smažte ďalšiu minútu.
- Pridajte paradajky a pretlak spolu s bobkovým listom, oreganom a cukrom.
- Priveďte do varu a znížte teplotu.
- Prikryté varte 30-35 minút alebo kým nezhustne a nezredukuje sa.
- Dochuťte.
- Ak chcete naozaj hladkú omáčku, rozmixujte ju tyčovým mixérom, inak ju nechajte tak, ako je.
- Do omáčky vmiešajte bazalku.
- Omáčka pokryje 4-6 veľkých pizzových základov.
- Dobre sa uchováva v chladničke 1 týždeň alebo v nádobe v mrazničke.