Vyskúšajte si pripraviť domáci hummus podľa tohto jednoduchého receptu. Pripravíte ho už za pár minút a je super krémový, hladký a svieži. Podávajte ho s čerstvou zeleninou a pitou, je to chutné predjedlo alebo rýchla chuťovka.
Ingrediencie
- 1 a 1/2 šálky uvareného cíceru, scedeného a opláchnutého
- 1/3 šálky tekutého tahini
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy, viac podľa chuti
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 5 lyžíc vody alebo podľa potreby na rozmixovanie
- paprika, mletá červená paprika alebo petržlenová vňať na ozdobu
- teplý pita chlieb alebo zelenina na podávanie
Postup
- Do mixéra dajte cícer, tahini, olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak a soľ.
- Pomocou tyčového mixéra mixujte do veľmi hladkej konzistencie, pričom podľa potreby pridajte vodu a dosiahnite požadovanú konzistenciu.
- Preneste na servírovací tanier, dozdobte požadovanými ozdobami a podľa potreby podávajte s teplou pitou a zeleninou.