Maslová fazuľa s kelom – recept

MagazínPrílohy

Jednoduchá, ale chutná vegánska a bezlepková príloha z maslovej fazule, kapusty s výraznou chuťou citróna, chilli a cesnaku.

Ingrediencie

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
  • ½ až 1 lyžička chilli vločiek alebo podľa chuti
  • 1 citrón zbavený kôry a odšťavený
  • 400 g maslovej fazule, scedenej a opláchnutej
  • 180 g kelu, tvrdé stonky odstránené, listy jemne nakrájané

Postup

  1. Vo veľkom hrnci na miernom ohni zohrejte olivový olej, potom na ňom 3 minúty varte cesnak, chilli vločky, citrónovú kôru a 1 lyžičku morskej soli. Vmiešajte maslovú fazuľu a za častého miešania ju 5-8 minút prehrievajte.
  2. Fazuľu vyklopte do misy a v panvici nechajte približne 1 lyžicu oleja. Vráťte panvicu na stredný oheň a pridajte kel spolu s 50 ml vriacej vody z kanvice. Varte 8-10 minút, kým nezvädne, a často miešajte.
  3. Kel vyberte z panvice a jemne premiešajte s fazuľou. Vyžmýkajte citrónovú šťavu, okoreňte podľa chuti a podávajte teplé.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang