Využite sladké mango na prípravu tohto osviežujúceho mangového sorbetu. S nízkym obsahom tuku je to ideálny dezert na teplé dni.

Suroviny

  • 3 veľké zrelé mangá
  • 200 g práškového cukru
  • 200 ml vody
  • 1 limetka (odšťavená)

Postup

  1. Mango ošúpte škrabkou na zeleninu, odrežte čo najviac dužiny od kôstky a vložte ju do kuchynského robota alebo mixéra.
  2. Pridajte cukor, limetkovú šťavu a 200 ml vody.
  3. Niekoľko minút mixujte, kým mango nie je veľmi hladké a cukor sa nerozpustí – trochu zmesi pretrite medzi prstami, ak je stále zrnitá, mixujte ešte chvíľu.
  4. Nalejte do vhodnej nádoby a vložte na niekoľko hodín do mrazničky.
  5. Zamrazený sorbet vyškrabte späť do mixéra (ak je veľmi tuhý, nechajte ho najprv 5-10 minút pri izbovej teplote). Šľahajte, kým nevznikne kašovitá zmes, potom ju prelejte späť do nádoby a nechajte ju ešte asi hodinu zamraziť.
  6. Po hodine ešte raz postup zopakujte a opäť zamrazte, kým sorbet neztuhne (ďalšiu hodinu až dve).
  7. V mrazničke vydrží zakryté tri mesiace.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang