Na výborné vegánske linguine nemusí byť nutná ani smotana. Vďaka lahôdkovému droždiu a hubám, získajú cestoviny krémovú syrovú chuť.
Suroviny
- linguine alebo fettuccine
- 6 lyžíc olivového oleja
- 340 g húb (nakrájaných na tenké plátky)
- 3 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 1/4 lyžičky lahôdkového droždia
- 2 zelené cibuľky (nakrájané na tenké plátky)
Postup
- Linguine uvarte podľa pokynov na štítku, pričom si pred scedením vyhraďte 3/4 šálky vody z varenia cestovín. Vráťte scedené linguine do hrnca.
- Medzitým na panvici rozohrejte olej na stredne vysokej teplote. Pridajte huby a cesnak a za stáleho miešania varte 5 minút, alebo kým huby nezhnednú a nezmäknú.
- Preneste do hrnca spolu s uvarenými odkvapkanými linguinami, lahôdkovým droždím a odloženou vodou z varenia cestovín.
- Pridajte 1/2 lyžičky soli a 3/4 lyžičky hrubo mletého korenia. Premiešajte, kým sa dobre nespoja.
- Ozdobte zelenou cibuľkou.