Recept na vegánsku koláčovú polevu

DezertyKoláčiky

Tento recept je rastlinnou obmenou klasickej krémovej polevy, takže jej chuť je bohatá, sladká a pikantná. Obzvlášť sa hodí na vegánsky mrkvový koláč a tekvicové tyčinky, ale v skutočnosti chutí skvele takmer na akomkoľvek pečive. Chceli by ste, aby sa vaše muffiny podobali viac na cupcakes? Aj s tým vám pomôže táto vegánska poleva.

Suroviny

  • 115 g vegánskeho smotanového syra
  • 1 a ½ lyžice vegánskeho masla (mierne zmäknutého)
  • 2 šálky preosiateho práškového cukru (prípadne viac pre tuhšiu polevu)
  • ⅛ lyžičky čistého vanilkového extraktu

Postup

  1. Vo veľkej miske vyšľahajte krémový syr a maslo elektrickým mixérom do hladka.
  2. Pridajte vanilkový a práškový cukor a vymiešajte do hladka.
  3. Ak máte radšej tuhšiu polevu, pridávajte po 1 lyžici preosiaty práškový cukor, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang