Pripravte si zeleninu a nechajte hrniec pomaly pracovať s naším sýtym sladkým batátovým karí.
Ingrediencie
- 4 lyžice olivového oleja
- 2 veľké cibule, rozpolené a nakrájané na plátky
- 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- kúsok zázvoru veľkosti palca, ošúpaný
- 1 lyžička papriky
- ½ lyžičky kajenského korenia
- 2 červené chilli papričky zbavené jadierok a nakrájané na plátky
- 2 červené papriky, zbavené jadierok a nakrájané na plátky
- 250 g červenej kapusty, nakrájanej na kocky
- 1 kg sladkých zemiakov, olúpaných a nakrájaných na kúsky
- 300 g paradajkového pretlaku
- 400 ml kokosového mlieka
- 2 lyžice arašidového masla
Na podávanie:
- malý zväzok čerstvého koriandra, nasekaný
- uvarený kuskus (alebo bezlepková alternatíva)
Postup
- Na veľkej panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a pridajte cibuľu. Jemne smažte 10 minút, kým nezmäkne, potom pridajte cesnak a nastrúhajte zázvor priamo do panvice. Vmiešajte papriku a kajenské korenie a varte ďalšiu minútu, potom preložte do hrnca.
- Vráťte panvicu na oheň a pridajte ďalšiu 1 lyžicu oleja spolu s chilli, červenou paprikou a nakrájanou kapustou. Varte 4-5 minút a potom preložte do hrnca.
- Na zvyšnom oleji orestujte sladké zemiaky, možno to budete musieť urobiť v 2 alebo 3 dávkach v závislosti od veľkosti vašej panvice. Sladké zemiaky varte približne 5 minút alebo len dovtedy, kým nezačnú na okrajoch chytať farbu, a potom ich tiež vložte do hrnca.
- Sladké zemiaky zalejte pretlakom a kokosovým mliekom, premiešajte, aby sa všetko zmiešalo, prikryte hrniec pokrievkou a varte 20 minút alebo kým sladké zemiaky nezmäknú.
- Do karí vmiešame arašidové maslo, dobre osolíme a okoreníme a podávame s kuskusom a nasekaným koriandrom rozsypaným na povrchu.