Tento jednoduchý vegánsky kešu krém je lahodnou náhradou kyslej smotany. Je krémový, univerzálny, pikantný a svetlý. Ak uprednostňujete konzistenciu podobnú hustej smotane, pridajte po jednej polievkovej lyžici vody, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
Ingrediencie
Kešu krém:
- 1 šálka surových kešu orechov
- 1/2 šálky vody
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 olúpaný strúčik cesnaku
- 1/2 lyžičky morskej soli
Kešu kyslá smotana:
- nahraďte 1 lyžicu citrónovej šťavy 1 lyžicou bieleho vínneho octu
- pridajte 1/2 lyžičky dijonskej horčice
- pridajte 1/4 lyžičky cibuľového prášku
Postup
- Kešu oriešky, vodu, olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak a soľ vložte do vysokootáčkového mixéra a rozmixujte do úplne hladkej a krémovej konzistencie.
- Na prípravu kešu smotany pripravte recept na kešu smotanu, pričom 1 lyžicu citrónovej šťavy nahraďte 1 lyžicou bieleho vínneho octu a na zvýšenie pikantnosti pridajte horčicu a cibuľový prášok.