Recept na kešu krém

Vegánske recepty

Tento jednoduchý vegánsky kešu krém je lahodnou náhradou kyslej smotany. Je krémový, univerzálny, pikantný a svetlý. Ak uprednostňujete konzistenciu podobnú hustej smotane, pridajte po jednej polievkovej lyžici vody, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.

Ingrediencie

Kešu krém:

  • 1 šálka surových kešu orechov
  • 1/2 šálky vody
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 olúpaný strúčik cesnaku
  • 1/2 lyžičky morskej soli

Kešu kyslá smotana:

  • nahraďte 1 lyžicu citrónovej šťavy 1 lyžicou bieleho vínneho octu
  • pridajte 1/2 lyžičky dijonskej horčice
  • pridajte 1/4 lyžičky cibuľového prášku

Postup

  1. Kešu oriešky, vodu, olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak a soľ vložte do vysokootáčkového mixéra a rozmixujte do úplne hladkej a krémovej konzistencie.
  2. Na prípravu kešu smotany pripravte recept na kešu smotanu, pričom 1 lyžicu citrónovej šťavy nahraďte 1 lyžicou bieleho vínneho octu a na zvýšenie pikantnosti pridajte horčicu a cibuľový prášok.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang